(Last Updated On: 25. august 2020)

Som det fremgår af filmplakaten er det at udleve et bæredygtigt liv ikke problemløst. Debat og film den 2. september i Snurretoppen.

Film og foredrag: De aktive folk fra kulturhuset Snurretoppen havde i foråret planlagt at invitere alle stevnsboere på en rejse til utopia.

Corona-krisen gjorde i den grad dette arrangement til et utopisk, uopnåeligt, mål, som forfatteren Thomas Mores bog fra 1516 lancerede som et begreb for et urealiserbart ideal.

Særligt arrangement

Men nu, den 2. september 2020, bliver utopia til virkelighed.

Snurretoppen får langt om længe gennemført et arrangement, som dels viser filmen »Rejsen til Utopia«, som filmmagasinet Soundvenue gav fem stjerner og omtalte som en »Dansk klimadokumentar (der) er topaktuel, tankevækkende og charmerende«, og i tilskud er der hele to oplæg før visningen.

Foredragene begynder kl. 19:30 med den stevnske politiker Line Krogh Lay (R), som er formand for kommunens udvalg vedrørende FN’s verdensmål, og kl. 19:45 får selveste instruktøren Erland E. Mo ordet.

Den norske dokumentarist har modtaget flere priser for sine film, og »Rejsen til Utopia« er en nærmest selvbiografisk og sjov skildring af noget så alvorligt som den personlige indsats mod klimaforandringer.

Flyttede til Karise

Familien Mo bor med deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde, den eneste ulempe er, at de er nødt til at pendle på arbejde i fly.

Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed og et stigende behov for at handle for at redde planeten og deres børns fremtid. Efter mange overvejelser beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark.

Men det viser sig at være betydelig lettere at have de rigtige meninger, end at udleve dem. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, individuel frihed og ansvar over for fællesskabet, sætter hverdagen på spidsen – ikke mindst i en familie, der består af fem stædige individualister og mindst lige så mange drømme.

Filmen skulle have haft premiere ved cphdox, som blev aflyst grundet corona-krisen. Men nu er chancen der, og billetter kan som altid fås på www.snurretoppen.net
sky

Skriv en kommentar