(Last Updated On: 1. december 2020)

Henning Urban Dam (S) er glad for ny ordning, som kan hjælpe borgere nemmere gennem sagsbehandlingen i Stevns Kommune. (Arkivfoto)

Politik: Under kommunalvalgkampen i 2017 talte flere partier for en borgerrådgiver, og det indgik derfor i budgetaftalen mellem Enhedslisten og flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen.

Onsdag den 25. november stemte samtlige partier for en reorganisering af de allerede eksisterende borgerkonsulenter.

Kun en sagsbehandler

Forslaget har været behandlet i tre forskellige politiske udvalg samt i forvaltningsregi, og vil medføre et samlet borgerkonsulent-team.

Ændringerne indebærer, at borgerkonsulenterne for både unge og familier placeres i Center for Arbejdsmarked.

De nuværende borgerkonsulentressourcer fra to eksisterende teams indgår, men modellen kræver en tilførsel af yderligere ressourcer, der svarer til to årsværk, hvoraf det ene kun er for en periode på to år.

Ifølge borgmester Anette Mortensen (V) vil det medføre større fleksibilitet i muligheden for at intensivere indsatsen omkring borgeren.

Formanden for Stevns Kommunes Social- og sundhedsudvalg, Henning Urban Dam (S), er det en ordning, som han længe har ventet på.

– Hvis livet ikke kører på skinner, så kan man risikere at man skal møde mange forskellige sagsbehandlere, fortælle det samme igen og igen. Med den nye ordning er der kun én indgang, der kan hjælpe på tværs af forskellige forvaltninger. Målgruppen er unge og familier, som har det svært, og jeg vil følge meget med i hvordan det kommer til at gå, sagde socialudvalgsformanden.

Nyt navn?

Borgmesteren sluttede med en bemærkning om, at man måske skulle finde på et bedre navn end borgerkonsulent, så hermed er den idé givet videre til Stevnsbladets kreative læsere.
sky

Skriv en kommentar