(Last Updated On: 24. januar 2019)

Der er behov for flere rideruter, mener den gruppe, som nu inviterer til stiftende generalforsamling den 28. januar kl. 18:30 på Tinghuset i Store Heddinge.

Store Heddinge: Stevns får en ny forening, og denne vil arbejde for bedre rideruter

Det, som startede som et initiativ, der skulle fremme rideturismen, har skabt en bevægelse af lokale ryttere, som nu vil danne en forening, der vil arbejde for bedre ridemuligheder i naturen i Stevns kommune.

Generalforsamling 28.1.

Bedre og sikrere rideruter i Stevns Kommune. Det er hovedformålet bag foreningen Rideruter Stevns, som inviterer alle interesserede til stiftende generalforsamling den 28. januar kl. 18.30 i Tinghuset, Store Heddinge.

Den nye forening udspringer af et initiativ, som på sigt skulle fremme hesteturismen, som er i vækst både i Danmark og internationalt.

Flere rideruter er savnet

Det stod hurtigt klart for initiativtageren, den daværende turismekonsulent i Stevns Erhvervsråd, Thor Nielsen, at mulighederne for at ride i naturen var meget begrænsede med få egnede ruter. Derfor inviterede han i starten af 2018 alle interesserede ryttere til et møde, hvor de kunne komme med inputs til ruter.

Mødet blev startskuddet på tre lokale rutelaug, som siden har arbejdet på at kortlægge ruterne i hver deres område af Stevns.

Klar til næste skridt

Nu er rytterne klar til næste skridt: En forening som kan koordinere, synliggøre og evt. etablere ruter på tværs af kommunen og agere talerør til kommunen og andre relevante samarbejdspartnere. Forbilledet er foreningen Rideruter Lolland-Falster, hvor turrytterne, gennem dannelse af små rutelaug, har kortlagt ruter over store dele af kommunen.

– Initiativet har aktiveret og involveret rigtig mange ryttere over hele kommunen, ligesom der allerede er en god dialog mellem rytterne og kommunen. Så vi håber, at rytterne har lyst til at arbejde videre med at skabe nogle sammenhængende ruter, som både kommer vores mange lokale hestefolk til gavn, og som på sigt kan danne basis for rideturisme i Stevns, fortæller Signe Kjærbølling, som er kommunikationskonsulent i Stevns Erhvervsråd, og som har været involveret i initiativet fra start.

Bestyrelse skal vælges

På den stiftende generalforsamling skal deltagerne vedtage et sæt vedtægter for foreningen og vælge en bestyrelse.

Alle interesserede er meget velkomne til at deltage, og man tilmelder sig via mail til signe@stevnserhvervsraad.dk. Man kan læse mere om den nye forening og generalforsamlingen i Facebook-gruppen Rideruter Stevns.

 Møde i arbejdsgruppen for bedre rideruter på Stevns.

Skriv en kommentar