(Last Updated On: 18. januar 2022)

Donation til skole og borgerforening

Tryghed og sundhed: Store Heddinge Skole og Holtug Borgerforening er blandt de heldige, som starter det nye år med en pose penge fra TrygFonden til brug for mere tryghed i hverdagen.

TrygFondens regionale råd i Region Sjælland har doneret 4.552.034 kr. til projekter, der skal skabe mere tryghed i hele regionen.

Hjertestarter til fri afbenyttelse på Holtug Forsamlingshus, hvor også byens førstehjælpskurser skal finde sted. (Foto: Hans Kristensen)

Uddannet medarbejdere

De mange donationer går bl.a. til en række foreninger på Sjælland til bl.a. sikkerhedsudstyr, men også til trivselsprojekter, som f.eks. til Red Barnet Ungdom i Region Sjælland, “Lyst til læring” og ferielejre under Ungdommens Røde Kors, “Ferielejr for udsatte børn”.

På Stevns er der to konkrete projekter som får støtte, og den ene donation på cirka 22.000 kr. er gået til Store Heddinge Skole.

– De er gået til kurser for over 50 medarbejdere, både lærere og andre ansatte. Det er vi meget taknemmelige for, siger afdelingsleder Flemming Michaelsen, som forklarer, at der både har været kurser i førstehjælp og i brug af skolens hjertestarter, som hænger frit tilgængelig på gavlen.

– Vi har heldigvis ikke haft brug for hverken hjertestarter eller at give livgivende førstehjælp. Men det er supervigtigt at vi kan gå hurtigt i gang, hvis tilfældet er ude. Men nu er vi klar til at kunne bidrage til at redde børn eller voksne, såfremt der bliver brug for det, konkluderer Flemming Michaelsen.

Borgerkursus på vej

TrygFonden har givet også Holtug Borgerforening 6.844 kr. til kurser i den stevnske landsby.

– Det er vi rigtig glad for, for det betyder, at vi kan få 15-20 holtugborgere på kursus i livgivende 1. hjælp, fortæller borgerforeningens formand, Hans Kristensen, der desuden oplyser, at borgerforeningen også gennemførte tilsvarende kurser for nogle år siden.

– Disse kurser har været efterspurgte, og vi skal også afholde kurser i brug af hjertestarter i første halvår af 2022, og vi tilbyder byens borgere at tilmelde sig, oplyser Hans Kristensen. I Holtug hænger der hjertestarter udenfor Forsamlingshuset, hvor kurserne også vil foregå.
sky

Skriv en kommentar