(Last Updated On: 17. maj 2022)

Stevns: Efter et par matte år, der bl.a. kan tilskrives coronasituationen, er en ny arbejdsgruppe tiltrådt, og her er både lyst og masser af energi til at give årets Åbne Atelierdøre en spand kul, forlyder det fra gruppens pressetalskvinde, Charlotte Mannstaedt.

Stående fra venstre er det Dorte Kaas, Keld Jensenius, Ulla Thornberg, Mai Hvis Jørgensen og Charlotte Mannstaedt, og siddende fra venstre ses Helle Christensen og Dorte Færck. Fotoet er taget hjemme hos Keld Jensenius, og et par af hans malerier ses i baggrunden. (Privatfoto)

Åbne Atelierdøre Faxe Stevns er en gruppe kunstnere fra Faxe- og Stevnsområdet, der indgår i et kunstner- & udstillingsfællesskab og som repræsenterer forskellige kunstformer.

Sidste år kunne Åbne Atelierdøre Faxe Stevns fejre 25 års jubilæum, så i år bliver det 26. gang, at medlemmerne åbner deres døre og inviterer indenfor i deres atelier og værksteder. Åbne Atelierdøre afholdes hvert år den sidste weekend i august; det falder i år lørdag den 27. og søndag den 28. august.

Netop planlægning og gennemførelse af Åbne Atelierdøre er den frivillige arbejdsgruppes primære opgave, og de er allerede trukket i arbejdstøjet for at få styr på årets deltagere, katalog osv.

En anden opgave er den årlige fællesudstilling, som den frivillige arbejdsgruppe ligeledes står for at koordinere. Fællesudstillingen er for årets deltagere i Åbne Atelierdøre og finder sted i Pinsen i staldene ved Gjorslev Gods.

– I år arbejdes der desuden på at skabe nye udstillingsmuligheder for sammenslutningens medlemmer, få mere gang i fælles inspirationsture, ligesom der arbejdes på en kunstauktion til støtte for Ukrainske flygtninge, fortæller Charlotte Mannstaedt.

Den nye arbejdsgruppe består af: Keld Jensenius, billedhugger og maler, Haslev og Dorte Færck, fotograf, Rødvig – der begge blev medlemmer i 2021 – Charlotte Mannstaedt, smykker, skulptur og billeder, Hellested og Helle Christensen, maler, Strøby Egede – der begge blev medlemmer i 2020 – samt Dorte Kaas, maler, Holtug, Mai Hvid Jørgensen, pilefletter, Tureby og Ulla Thornberg, keramiker, Strøby Egede, som alle har været medlemmer i mange år.

Alle medlemmer kan findes på sammenslutningens hjemmeside aabneatelierdoere.dk.
rmh

Skriv en kommentar