(Last Updated On: 19. december 2019)

Det kunne være selveste Elverkongen, men det er forfatter Mikkel Starup som viser sin nye bog om Elverkongen.

Litteratur: Der var gløgg i glasset, kaffe på kanden, hjemmelavet mjød og en god snak, da den lokale forfatter Mikkel Starup søndag den 22. december præsenterede sin nye bog “Elverkongen Freyr” i Galleriet i Store Heddinge.

Tro, sagn og viden

Mikkel Starup har gennem flere år researchet i myterne om den sagnomspundne konge på Stevns, og lavede tilbage i 2016 filmen “Elverkongen”, som blev optaget på forskellige lokaliteter rundt omkring på Stevns.

Nu er han aktuel med det, som han kalder “afslutningen på Elverkongen-odysseen”.

– Det er vigtigt for mig, at lade historien om Elverkongen følges af en forklaring på det overnaturlige, så det ikke bare bliver endnu et sagn, og så det ikke kun har noget med tro at gøre, men også med viden, forklarer Mikkel Starup.

Elverkonge og Freyr

“Elverkongen Freyr” er både en spændende fortælling om Stevns i gamle dage, 100 år og tilbage i tiden, fra et religiøst perspektiv, og en introduktion til overtroens verden.

Bogen beskriver facetter af fortællingerne om elverkongen, hans rute rundt på Stevns, og som titlen antyder, forklares det, at han er en lokal variation over den nordiske gud Freyr.

Folketro og magi

Forfatteren Mikkel Starup har to formål med bogen.

Det ene er, at fortælle Elverkongens historie gennem sagnene og hans opholdssteder på Stevns, det andet, at forklare hvad det underjordiske er, og dermed hvilken funktion Elverkongen havde, “og har”, ifølge forfatteren.

– Bogen sammenligner Elverkongen med Freyr, og ikke mindst trækker en del nordiske højtiders ritualer fra folketroen frem i lyset, som streger der samles og forklarer fortidens verdensbillede og dens magiske omgang med virkeligheden, siger Mikkel Starup om sin bog, der er et godt bud på en nytårsgave.

sky

 

Skriv en kommentar