(Last Updated On: 1. oktober 2019)

“Jeg vil da gøre noget for byen”

Hansens Café og Bar har navn efter den hæderkronede skoforretning, som lå i Algade i 100 år.
(Foto: Kirsti Clement)

Store Heddinge: Adressen er Algade 27, og der har været solgt møbler og så var det domicil for den gamle skoforretning Oluf Hansen, og sidstnævnte er årsagen til at det nystartede spisested hedder Hansens Café og Bar.
For ejer og idémand bag det nye insted hedder John Marienhof.

Samlingssted for hygge

John Marienhof er dataloguddannet og har i flere år arbejdet som programmør med softwareudvikling af store og komplicerede systemer, samt medieproduktion.

Men hvorfor så kaste sig over fadølsanlæg, sandwichs og caffè latte?

– Jeg vil gøre noget for byen, skabe et samlingssted hvor folk kan mødes i hyggelige og ordentlige omgivelser, kommer det straks fra John Marienhof, som åbnede 15. august under stor tilstrømning.

Erfaring med projekter

Han købte ejendommen for tre og et halvt år siden for at etablere et mediehus, som nu ligger i dvale.

I stedet har han renoveret det nedslidte hus og skabt en café, der har udviklingspotentiale.

– Her skal der være en lille gårdhave, siger John Marienhof og viser en gammel hyggelig baghave frem.

– Mad og hygge kan du ikke få på internettet, fortsætter han og forklarer, at hans erfaringer med softwareudvikling har lært ham at analyse forretningsgange og opbygge forretninger.

– Jeg har prøvet metoden før, smiler han, og ligner en med stor evne til at få projekter i gang.

Lækre sandwichs

Der er gode restauranter og pizzeriaer i byen, men Store Heddinge manglede en café, mener John Marienhof.

– Første gear var at få sat det hele i stand, andet gear at åbne op for gode sandwichs, og tredje gear bliver et varmt køkken, som laver dagens ret.

Hansen Café og Bar har allerede en aftale med Karisebageren om levering af kager til kaffe, te og varm kakao, og sammen vil de udvikle en særegen brødtype til sandwich ligesom caféens egen kage.

Mange forskellige øl

John Marienhof lægger et ølmenukort på bordet, og det må glæde enhver ølentusiast.

– Vi har “konkurrence” på Facebook om hvad der skal være i vores otte haner. Tre er permanente, men fem kan udskiftes, så vores kunder giver de forskellige øltyper likes. Men julebryg skal der jo være plads til, sammen med gode snacks, siger han.

Musik og kultur

Fredag den 27. september var byrådsmedlem Line Krogh gæstebartender, mens Malcom Lay underholdt med guitar. Og det bliver ikke det sidste “kulturelle” arrangement.

– I november kommer tegneren Per O og fortæller om sit arbejde med årets julemærke, og der er flere musikaftener på tegnebrættet, lover John Marienhof.

sky

Skriv en kommentar