(Last Updated On: 3. juli 2020)

Apotekerelev Eva Kjær Nordhild Olsen fra Stevns, blev årets taler på Farmakonomskolen. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Eva Kjær Nordhild Olsen ved en masse om medicin og sygdomsområder, mere end hun har bogstaver i sit navn.

Så derfor er det ikke overraskende, at hun netop har afsluttet farmakonomuddannelsen med topkarakterene 10 og 12.

Ønsker at yde omsorg

Eva Kjær Nordhild Olsen er både lokal og udlært fra Stevns Apotek, og så får hun lov til at fortsætte i jobbet i Store Heddinge.

Hun er lattermild, smilende, opmærksom; alle egenskaber, som ville passe godt til den ideelle social- og sundhedsassistent.

Og det har hun også været. I 10 år, både i den kommunale og private sektor.

– Der blev mindre og mindre tid til de såkaldte ’varme hænder’, fortæller hun om hvordan forringelser og manglende tid til omsorg, gjorde det svært for en som hende med et stort hjerte.

– Jeg ville finde et job med en fremtid, hvor jeg ikke blev nedslidt, forklarer hun skiftet til apotekerverden.

Blev årets taler

Eva Kjær Nordhild Olsen har boet på Stevns siden hun var barn, i Strøby, gået på Strøbyskolen, og er nu gift med en „rigtig” stevnsbo, og bor i Store Heddinge.

Så hun kan med rette bære skiltet ’Stevns Apotek’, men det betyder ikke, at hun er en mundlam provinsbo.

I fredags var hun Årets Taler på farmakonomskolen, valgt af sine medstuderende.

– Talen blev indspillet og vist på nettet, siger hun med henvisning til corona-foranstaltninger, som også betød, at de sidste eksaminer blevet klaret virtuelt.

Talen handlede bl.a. om studiet, tvivlen på 2. år, og hvordan man forholder sig til lovkrav og sektorforordninger.

– Jeg lavede projektopgave i markedsføring og salg, lyder det fra den entusiastiske nyuddannede, der også når at fortælle hvordan hun måtte vælge blandt 58 sygdomsområder, som trods det for store tal, blot er få af hele apotekerkomplekset.

Den store faglighed

Eva Kjær Nordhild Olsen øser gavmildt af sin paratviden, og respekten for hendes og kollegernes faglighed vokser hos Deres udsendte, mens hun går tilbage til det arbejde, som både er vigtigt for hende og for alle os andre.
sky

Skriv en kommentar