(Last Updated On: 6. august 2022)

Og det er en helt særlig en af slagsen.

Michael Pedersen foran sin nye køreskole, flankeret af både VW og en italiensk specialbil, der indgår i køreskolens logo. (Foto: Klaus Slavensky)

Forretningsnyt: Strøby er ved at udvikle sig som Stevns’ Detroit, med to autoværksteder, Strøby Turists store bilpark og nu en køreklar køreskole.

Michael Pedersen har købt den tidligere købmandsbutik overfor Strøby Forsamlingshus, og i denne uge åbner Michaels Køreskole.

Nyt hold klar

Det har taget over et halvt år at forvandle den nedslidte bygning til en ny, flot køreskole med et moderne teorilokale, og masser plads til at parkere.

Men lørdag den 6. august vil p-pladsen være optaget fra kl. 13-15 af veteran- og specialbiler, som Michael Pedersens hjerte banker rigtigt meget for.

Men bag den nye køreskole er der plads nok til yderligere parkering.

– Jeg håber, at rigtigt mange vil komme til Åbent Hus den. 6.8., og se på de dejlige biler, og få en god snak om hvordan man kan få et kørekort, siger Michael Pedersen, der har været kørelærer siden 2020.

Det første hold er allerede fyldt op, og begynder i uge 32, men man kan melde sig til det nye hold, der starter i uge 43, for der er blot 6 på holdet.

– Det giver mere tid til den enkelte elev. Det med 16 elever på én gang, duer ikke. Små harmoniske hold giver bedre læring, og det skal være rart at tage kørekort, understreger Michael Pedersen.

Lærer via ros

Stevns’ nye kørelærer er en rolig og engageret mand, som man godt tør sætte sig ved siden af, selv om man aldrig har siddet bag et rat.

Han har et tillidsvækkende væsen, og så er baggrunden i orden som uddannet mekaniker og arbejde som smed i perioder, men også en uddannelse som bilsynsassistent er med i bagagerummet.

– Eleverne starter altid på manøvrebanen, som kaldes kravlegården, og bagefter er det ud på gader og stræder. Det giver ro. Og alle bliver hentet hjemme eller på uddannelsesstedet og kørt retur, lyder det, med tilføjelsen:

– Jeg bryder mig ikke om at eleven skal køre ”taxa” for andre elever. Man kan være nervøs nok, siger Michael Pedersen.

Han tør ikke sige hvor lang tid det gennemsnitligt vil tage at få et kørekort, for det kommer an på hvor flittig der læses på teorien.

– Men jo hurtigere de består teorien, desto billigere bliver det. Jeg underviser i teori på skærmen, tegner og fortæller om konkrete situationer, og det sker gennem positiv dialog, for man lærer af ros, forklarer han, der langt fra ligner den knotne kørelærer, som mange husker.

Elsker gamle biler

Michael Pedersen forekommer at være en hyggelig kørelærer uden sure miner, og det har han heller ikke grund til.

Hans kone, Helle og vennen Lasse, har bistået projektet med køreskolen, som har den flotte italienske sportsvogn, De Tomaso Pantera, kaldet panteren, som logo.

Michael Pedersen, som flyttede til Stevns for 18 år siden, har naturligvis en ægte en af slagsen, for han er bidt af klassiske specialbiler, især Volkswagen og mest de herlige ”folkevognsrugbrød”.
Og den 6. august vil flere af disse klenodier kunne ses i Strøby Bygade 20.

– Jeg deler veteranbil interessen med min ven Lasse. Jeg har via mit fag en stor teknisk viden, og specialbiler har været min hobby siden jeg var 16 år. Og Folkevognen har så meget logistik, rigtige bolte, systematik og motoren det rigtige sted. Folkevognsrugbrødet har været vores familiebil til ferier, siger han med så meget entusiasme, at man næsten kan høre Shu-bi-dua synge: Nu vil jeg leve af torskerogn, til jeg får råd til en Folkevogn/For jeg vil ha’ mig en Folkevogn og fise op og ned ad vejen.

Støtter Strøby

Den nye køreskole er ikke det eneste som sker på adressen Strøby Bygade 20, for Michael Pedersen og frue brugte også byggeperioden til at lave en mindre butik i tilknytning til køreskolen.

– Den tænker jeg at leje ud til folk med gode idéer. For jeg vil godt være med til at skabe mere liv i Strøby, som er en herlig by med en aktiv borgerforening. Det er vigtigt, at vi alle er med til at holde liv i landsbyerne, fremhæver han.

Men først gælder det at få lært de unge stevnsboere at køre bil, og selv om regeringen varsler ny lov, hvor 17-årige kan køre uden kørekort sammen med voksne slægtninge, så er det måske en god idé for urutinerede ’bilister’ at få professionel hjælp ved at kontakte: michaelkoreskole@gmail.com

sky

Skriv en kommentar