(Last Updated On: 17. september 2019)

Og banerne indvies med DM for hold den 29. september

John Jakobsen ved de nye baner, som ligger lige overfor Haarlevhallerne. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: I sidste uge kunne Stevnsbladet berette om en velafviklet jubilæumsturnering i anledningen af Vallø Krolfs 10 års jubilæum.

Det var dog uden klubbens nu afgåede formand, John Jakobsen, der ellers har været med fra klubbens start i 2009.

John Jakobsen har i stedet besluttet at starte ny krolfklub op i Hårlev, for han synes, at prisen for at bruge banerne ved Vallø Golfcenter er for høj.

– Så jeg tog kontakt til Stevns Kommune, og de foreslog et område ved siden af fodboldbanerne og Hårlev Boldklubs klubhus på Hårlev Mark 4, fortæller John Jakobsen.

DM den 29. september

– Planen var egentlig, at vi ville starte op til næste forår, men for nylig blev jeg kontaktet af Dansk Krolf Union, som gerne ville afvikle Krolf DM for hold hos os den 29. september i år. Det synes jeg ikke, at jeg kunne sige nej til, fortæller John Jakobsen.

Han og klubbens øvrige medlemmer – der indtil videre tæller ti – har derfor haft travlt med at få etableret to ny tolv-hullers krolfbaner på græsarealet.

– Vi har fået lavet alle hullerne, nu mangler vi bare skilte med numre, så er banerne klar, siger han og fortsætter:

– Det havde ikke kunne lade sig gøre uden sponsorer, så stor tak til Sjællandsk Portservice, der har betalt for etablering af banen og til Breining Gravering, som har sponseret numrene til alle skilte.

Her er det Lars Belling fra Vallø Krolf, som har fået lov at tage en runde på den nye bane. (Foto: Rikke Michael Hansen)

8 hold, 40 spillere

Der kommer otte hold – to fra hhv. Sydjylland, Fyn og Storstrøm, et fra Hovedstaden og et fra Østjylland – og henved 40 spillere og indvier den nye krolfbane, når Dansk Krolf Union på næste søndag afholder DM for hold i Hårlev. Det ene hold fra Storstrøm er Vallø Krolf.

Mesterskabet starter kl. 11, hvor alle otte hold spiller to og to imod hinanden efter lodtrækning. Efter første runde er antallet af hold halveret, og efter frokost skal der spilles om medaljer.

– Finale og bronzekamp spilles cirka kl. 15.30 og slutter cirka kl. 17. Vind, vejr og banens størrelse og græssets beskaffenhed spiller alle ind på tidsplanen, så det kan forskydes en halv til en hel time, oplyser formanden for Dansk Krolf Union (DKU), Peter Christensen, der glæder sig til at afholde hold-DM i Hårlev:

– Vi skiftes mellem DKU’s regioner om at arrangere DM slutspillet, og denne gang faldt valget på Sjælland. Da DKU ikke har så mange klubber på Sjælland, og banerne helst skulle være så neutrale som muligt, syntes vi at det ville være oplagt med Hårlev, da ingen kender deres baner, slutter han.

Gratis resten af året

Alle er naturligvis velkomne til at kigge forbi – både til DM på søndag, og når Hårlev Krolf begynder at spille på banerne, for nu hvor banerne er blevet klar, har klubbens medlemmer besluttet at starte op med spillet allerede i år. Første spilledag bliver tirsdag den 1. oktober kl. 14 og der spilles også på lørdage fra kl. 14.

Året ud vil det være gratis at spille, og vil man gerne vide mere om spillet eller den nye klub, er man velkommen til at kontakte John Jakobsen på telefon 20205410.
rmh

Historien om Krolf

  • Krolf blev opfundet af Frits Henriksen fra Nørre Aaby på Fyn på en ferietur i Sverige – dengang et 1-huls spil.
  • I 1981 blev det taget med hjem til Danmark og blev et 12-hullers spil, og i 1989 blev det første stævne spillet.
  • I 1993 startede holdturneringen i et uofficielt regi, men i 2004 stiftedes Dansk Krolf Union, og nu har vi 3 turneringer i gang med lige knap 200 hold tilsammen.

Kilde: Dansk Krolf Union

Skriv en kommentar