(Last Updated On: 13. september 2018)

Med økonomisk støtte fra Stevns Brandkassefond har det lokale håndværkerfirma, Flemming Schrøder A/S, den seneste tid haft travlt med at istandsætte porten ved Snurretoppen

Se billederne fra indvielsen torsdag eftermiddag. (Fotos: Rikke Michael Hansen):

Store Heddinge: Med taler, bobler, småkager og nypudsede vægge – den ene rå, så man kan se det oprindelige, stevnske byggemateriale: kridtstenene, den anden flot pudset op, malet i rød og med seks store lysskabe – blev Store Heddinges nye kulturport torsdag eftermiddag indviet.

– Vi håber, at det bliver byens kulturelle knudepunkt, med den lokale bygningskultur af kridtsten på den ene væg og områdets øvrige kulturelle fundament på den, sagde Karsten Visby fra Snurretoppens arbejdsgruppe.

Kun kultur i skabene

Tanken er, at de nye montre kan bruges til opslag med lokale, kulturelle begivenheder.

– Tavlerne har alene et kulturelt formål, og det vil være her lokale kulturforeninger kan opsætte plakater og lignende med kommende teaterforestillinger, koncerter, film, kunstudstillinger med mere, sagde Karsten Visby, der sammen med Bjarne Hendrichsen har ansvaret for, at tavlerne bliver brugt efter hensigten.

57.000 fra brandkassen

Kjeld Frederiksen fra Stevns Brandkassefond var også til stede, og han glædede sig over, at den udvendige renovering af det kulturelle mødested nu er nået hele vejen rundt fra Egestræde til porten i Nørregade.

Brandkassefonden har doneret 57.000 kr. til istandsættelsen af porten.

Det lokale firma, Flemming Schrøder A/S har stået for renoveringen samt opsætningen af de seks opslagsmontre med lys.
rmh

 

Skriv en kommentar