(Last Updated On: 14. april 2020)

Bogen er bl.a. illustreret af denne tegning af Martin A. Hansen.

Bog: Da Landsforeningen Martin A. Hansen planlagde det nyeste skud på udgivelsesstammen om den stevnsfødte forfatter, havde bogens redaktør og forfatter Jens-Peter Noes Olesen nok ikke regnet med at den ville blive så aktuelt, som corona-situationen har gjort den til.

I skole hver anden dag

”Martin A. Hansen – skoletanker til tiden” hedder den, og den er i sandhed en bog til tiden, hvor forældre har fået rollen som undervisere.

Den kendte stevnsforfatter gik i Strøby Skole, og blev selv uddannet som lærer i 1930, et fag han beholdt indtil han i 1945 fik orlov for at hellige sig det forfatterskab, som stadig læses.

Det lille boghæfte beskriver de tanker om undervisning, som Martin A. Hansen gjorde sig som lærer om bl.a. skolens formål, lærerrollen, elevens personlighed og formidlingen af stoffet.

Da lille Martin gik i landsbyskolen var det hver anden dag, altså noget mere end stevnseleverne oplever i disse coronatider, hvor hjemmeundervisning har overtaget lærerrollen.

Eviggyldige skoletanker

Så måske er der nogle gode tips at hente for forældre og bedsteforældre i denne velskrevne bog, som slutter med afsnittet ”Skolertanker til tiden”, hvor der bl.a. står, at lærer Hansen var: ”kritisk engageret i at indoptage samtidens relevante viden og udtryk i undervisningen med henblik på det liv, der skal leves – nu og her og i tidens fylde”.

Boghæftet er på 36 sider, illustreret og koster 40 kr. og kan bestilles via denne mailadresse: roessing@mail.dk.
sky

Skriv en kommentar