(Last Updated On: 18. december 2017)

Strøby Egede: Tidligere i år stemte to sommerhusområder i Strøby Egede om at blive overført til byzone, hvilket giver mulighed for at omdanne sommerhuset til en helårsbolig. Det ene område stemte ’Ja’ og det andet område stemte ’Nej’.

Det skriver Stevns kommune i en pressemeddelelse.

Grundejerforeningen Lendrumgård udgør en større del af det område, der stemte ’Nej’. I selve grundejerforeningens område var der dog et flertal for byzone, men det var ikke nok til et samlet ’Ja’ for området.

– Efter afstemningen gav grundejerforeningen Lendrumgård udtryk for skuffelse over resultatet, og spurgte os politikere, om der var mere at gøre, da der er et stort ønske i området om at kunne bo i huset hele året. Nu har vi spurgt Erhvervsstyrelsen, og de har givet grønt lys for en ny afstemning, fortæller borgmester Mogens Haugaard Nielsen, og tilføjer:

– Det er dog vigtigt at understrege, at et evt. ’Ja’ i en ny afstemning ikke nødvendigvis betyder, at vi kan overføre Lendrumgård til byzone. Det er en afgørelse, der ligger på ministerens skrivebord, da det er ham, som i sidste ende beslutter, hvilke områder der bliver overført til byzone i det kommende landsplandirektiv.

Erhvervsstyrelsen skal have et svar fra Stevns Kommune senest den 31. januar 2018, og derfor sætter Stevns Kommune nu gang i en hurtig afstemningsproces:

  • I sidste uge blev udsendt breve til alle grundejerne i grundejerforeningen Lendrumgård med information om den nye afstemning.
  • Den 2. januar er der høringsfrist for at indsende spørgsmål og bemærkninger.
  • Den 24. januar slutter afstemningen.
  • Den 31. januar er seneste frist for at indsende resultatet af afstemningen til Erhvervsstyrelsen.

 

Skriv en kommentar