(Last Updated On: 16. august 2022)
Naomi Pinholt bliver museumsinspektør med ansvar for det kulturhistoriske område. (Pressefoto)

Navnenyt: Østsjællands Museum har ansat Naomi Pinholt i en to-årig ansættelse, som ny museumsinspektør med ansvar for nyere tids kulturhistorie.

Naomi har tidligere været projektansat på Østsjællands Museum, og kender derfor allerede lidt til områdets historie.

– Jeg glæder mig til at arbejde med kulturhistorien i Stevns og Faxe kommuner. Området rummer så mange vedkommende fortællinger, fra historier om pionerånden blandt tilflytterne til stationsbyen Haslev for 150 år siden, over det barske liv som kalkværksarbejder i Faxe Kalkbrud til de folkelige myter og sagn, som knytter sig til Stevns Klint, siger Naomi Pinholt i en pressemeddelelse fra Østsjællands Museum.

Det er ikke mindst museets fine samlinger, som Naomi glæder sig til at arbejde med, for hun elsker at gå på opdagelse efter de gode historier i ting og sager, som mennesker har efterladt sig igennem tiden:

– Jeg har lige været på magasinet og finde et par gravminder frem fra Jyderup, som ligner omvendte zinkbaljer. De blev sat over et husmands-ægtepar for 130 år siden, og var den jævne mands løsning på et pænt gravminde, når der ikke var råd til en gravsten. Sådan et par gravminder er meget sjældne at finde i dag, fordi de ret hurtigt gik til i vind og vejr, siger den nyansatte museumsinspektør.

Der vil være mulighed for at møde Naomi Pinholt på Kulturnatten i Faxe den 23. september, hvor hun viser rundt i museets samlinger.

Skriv en kommentar