(Last Updated On: 17. maj 2022)

Stevns Fyrcenter: I dagene den 27.-29. maj afholdes for første gang nogensinde GNIST Festival, som er en musik- og kunstfestival for unge musikere og kunstnere, skabt af unge kulturentreprenører fra hele Sydsjælland.

Fra en koncert med det sjællandske indierockband Blåøjet. (Pressefoto)

Festivalen afholdes i Kristi Himmelfartsdagene på det gamle militærområde omkring Stevns Fyrcenter og programmet består af musik, film, billedkunst og mode fra hele landet. Fælles for indholdet er, at det hele er produceret af unge musikere og kunstnere.

– Vi har været positivt overraskede over, hvor mange henvendelser vi fik i løbet af foråret, fra unge kunstnere, der gerne ville bidrage til GNIST Festival. Vi er primært sat i verden for at komme lokale musikere og kunstnere til gode, men det viste sig hurtigt, at vi fik henvendelser fra hele landet. Derfor har vi sammensat et program, der både tilgodeser vores lokale talenter, men som også retter blikket udad, fortæller projektleder Marc Facchini.

Han forklarer videre, at ambitionen for GNIST Festival er, at den skal være et årligt tilbagevendende mødepunkt, hvor unge kunstnere fra hele landet kan mødes og inspirere hinanden i sjove, trygge og professionelle rammer.

Projektleder Marc Facchini blev tilbage i november 2021 hyret af Kulturregion Storstrøm til at finde frem til en gruppe unge i regionen, der ville engagere sig i at lave en ny festival på Stevns. I dag tæller festivalgruppen 16 unge mennesker i aldersgruppen 15-20 år, som – igennem forskellige udvalg – blandt andet har stået for festivalens programlægning, kommunikation og visuelle identitet.

GNIST Festival afholdes i samarbejde med Kulturregion Storstrøm og Stevns Kommune. Selvom festivalen er mest for unge mennesker, er alle velkomne. Billetter købes hos Billetto. Læs mere på www.gnist-festival.dk.

Skriv en kommentar