(Last Updated On: 9. september 2019)

Hårlev: Hjerteforeningen Stevns, Kræftens Bekæmpelse Stevns Lokalforening og Stevns Kommune gik i 2018 sammen om at etablere en sundhedscafé, for at borgere med kroniske sygdomme på tværs af deres diagnoser kunne mødes og danne netværk med ligesindede.

Onsdag den 18. september starter den nye sæson med efterårets første sundhedscafé, og temaet er denne dag ”Senfølger efter kræft”.

Herefter er det hver anden onsdag og hver gang kl. 14.15 til 15.30 – uden tema er det dog kl. 14.15 til 15.15.

Tema om kronisk sygdom

Efterårets program byder på fem temaer, der handler om at leve med en kronisk sygdom, mens to onsdage er afsat til at mødes til en uformel snak på tværs af diagnoser.

Formålet med sundhedscaféen er at støtte borgere med hjertesygdom eller kræft ved at skabe et rum, hvor der er mulighed for at få inspiration og udveksle erfaringer om det at skulle leve med en kronisk sygdom.

– Mange borgere med kronisk sygdom går rundt med en følelse af, at de er alene om at opleve deres problemer, siger Anny Borch Jensen fra Kræftens Bekæmpelse.

– I en sundhedscafé møder man andre, som har lignende problemer. Det betyder meget at opleve, at man ikke er alene, men at møde og tale med andre, som lever med de samme problemer, tilføjer Preben K. Hansen fra Hjerteforeningen Stevns.

Frivillige leder cafeen

I sundhedscaféen bliver man mødt af frivillige fra patientforeningerne. Når der er et tema på programmet, vil fagpersoner fra f.eks. Stevns Kommune også være med.
De frivillige fra Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse leder caféen og sørger tillige for kaffe, te mm.

Igen i år sponserer SuperBrugsen i Hårlev frisk frugt til alle møderne.

Sundhedscaféen afholdes på Sundheds- og Frivillighedscenteret i Hårlev.

Caféerne henvender sig primært til kronisk syge og deres pårørende, men alle er velkomne.

Skriv en kommentar