(Last Updated On: 18. august 2020)

Hvis man godt kan lide at skrive historier og gerne vil blive endnu bedre, så er Skrivecaféen med forfatter Ditte Wiese en rigtig god mulighed for at udvikle sig.

Ditte Wieses seneste hold forfatterspirer udkom i juni måned i år med novellesamlingen ’Fortrydelser’. Ditte Wiese mødte naturligvis op for at lykønske de nye forfattere. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: De seneste to år har ungdomsforfatter Ditte Wiese undervist unge skrivespirer på Stevns Bibliotekerne. Et skrivehold der har meldt fulde huse og som ved sæsonafslutningen inden sommerferien udgav novellesamlingen »Fortrydelser« forfattet af de unge selv.

Nu åbner en ny sæson for forfatterspirer for alle unge mellem 11 og 20 år på Stevns.

Her kan man gå til skrivning

Biblioteksleder May-Britt Diechmann er glad for igen at kunne give tilbuddet til de skrivelystne unge på Stevns. Hun mener det gør en stor forskel.

– Vi er selvfølgelig glade for alt, hvad der har med ord at gøre, men det er noget særligt at give plads til de unge mennesker og deres talent, siger bibliotekslederen.

– Der er så mange gode tilbud til unge her, men mest hvis man er til sport. Her kan man altså gå til skrivning og der er plads til alle, som har lyst til at fortælle gode historier, uanset om man synes, det er svært at stave eller har skrevet på sine tekster i flere år.

En gave at undervise

Udover at undervise forfatterspirer på Stevns Bibliotekern er Ditte Wiese bl.a. forfatter og har udgivet YA (young adult)-bøgerne ’Provinpis’ og senest bogen ’…Og så drukner jeg’, som i foråret 2020 blev nomineret til Læsernes Bogpris.

Og Ditte glæder sig til at tage hul på en ny sæson, hvor hun håber også at se nye ansigter:

– Hver gang jeg får lov at dele min egen passion for at skrive, så er det en gave for mig. Og når så jeg ser på deltagerne og på det de skriver, så tør jeg godt sige, at det også er en gave for dem, fortæller Ditte Wiese, som netop også har haft tre dages Aktiv Sommer med et engageret skrivehold.

Tilmeldingen er åben

Tilmelding til skrivecaféen er nødvendig og starter mandag den 17. august. Det foregår via Stevns Bibliotekernes hjemmeside.

Holdet starter op fredag den 4. september, og herefter vil der være skrivecafé hver den første fredag i måneden frem til og med maj på Store Heddinge Bibliotek, med to timers undervisning, øvelser og tid til at skrive fra 15.30 – 17.30. Hver gang vil Ditte Wiese komme med et oplæg og idéer, og så vil der være rig mulighed for at skrive og få feedback.

Det er ikke en forudsætning at have skrevet historier før – og der er heller ikke noget krav om, at man skal være i gang med noget. Caféen er for alle, der har lyst til at fortælle historier på skrift.

Nye skrivespirer vil først få pladser, hvorefter gengangere vil få plads efter, hvornår de har tilmeldt sig.
rmh

Skriv en kommentar