(Last Updated On: 22. august 2019)

I Enderslev-Vråby-Himlingøje pastorat

Ida Secher er pr. 1. september ny sognepræst i Enderslev-Vråby-Himlingøje pastorat. (Privatfoto)

Navnenyt: Kirkeministeriet vil pr. 1. september 2019 ansatte Ida Secher som sognepræst i Enderslev-Vråby-Himlingøje pastorat.

Ida Secher kommer fra en stilling som sognepræst ved Frederiksborg Slotskirke i Hillerød, hvor hun har været i 15 år, de første fire år var hun samtidig religionspædagogisk konsulent i Helsingør Stift.

Tidligere har hun også arbejdet som lærer og som marketingmedarbejder på et forlag.

Ida Secher siger selv:

– Jeg har i længere tid tænkt, at jeg gerne ville være præst i landsogne, fordi naturen betyder rigtig meget for mig, både personligt og som inspiration i mit arbejde. I forhold til den store arbejdsplads jeg kommer fra, bliver det helt anderledes at være ene-præst. Men jeg ved, at jeg kommer til sogne, hvor opbakningen er stor, og hvor jeg har dygtige præstekolleger i sognene omkring mig. Jeg glæder mig helt utroligt meget til dette nye præsteeventyr.

Ida Secher indsættes ved gudstjenester i sine nye kirker den 1. september af provst Erhard Westenberg. Programmet er som følger:

Vråby Kirke kl. 9, med kirkekaffe kl. 8.45, dernæst Enderslev Kirke kl. 10.30, med kirkekaffe kl. 10.15 og endelig Himlingøje kl. 12.

Herefter indbyder menighedsrådene til en reception i Himlingøje Forsamlingshus.

– Vi er i menighedsrådene utrolig glade for, at Ida har lyst til at være præst hos os. Vi er sikre på, at hun bliver et virkeligt aktiv for kirkesamfundet, byerne og beboerne i vores tre sogne. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet og glæder os til indsættelsen hvor Ida og beboerne i de tre landsbyer for første gang rigtig kan mødes, lyder det samstemmende fra menighedsrådene ved Enderslev, Vråby og Himlingøje Kirker.

Skriv en kommentar