(Last Updated On: 19. april 2021)

Kære Anette, Mikkel, Flemming og alle jer andre lokalpolitikere.

Jeg sider med benene oppe i sofaen og nyder udsigten udover marken, solens stråler, jeg kan se storkebækken, der snor sig på fineste vis i landskabet og det smukke levende hegn, der blomstrer i alle forårets farver.

Sidst på dagen kommer råvildtet og spadserer sin aftentur, i perioder med sine små lam. De elsker at gå og spise på vores vilde engstykke med blomster. Mine to piger har lavet deres egen natursti, og her kigger de på sommerfugle og insekter, de får brugt alle deres sanser og bliver fyldt op med naturens mange glæder. ’Hov, så du det mor? Det var da påskeharen’, siger Sofia på to år og ’Kan du høre spætten, der fanger de små biller i træet?’, siger jeg.

Vi valgte for netop 10 år siden at købe vores lille perle på marken, ned ad en lukket grusvej for at nyde stilheden, naturen og de åbne vidder. Vores hjem er med årene også blevet min arbejdsplads, hvor jeg har elever, der går på blomsterkurser og en lille gårdbutik med lækre sager.

Der er ingen tvivl om, hvor meget både jeg, min familie og mine elever nyder stilheden og ”rummet til fordybelse”. Når mange har brug for en pause i hverdagen, kommer de på kursus her for at blive tanket op med kreativitet og naturen helt inde under huden.

Så tanken om, at en stor tosporet statsvej kommer til at suse afsted og snuppe et stykke af ”mine og pigernes” engstykke til råvildtet, de smukke sommerfugle, påskeharen, mikkelræv og alle de andre dyr, er ikke til at bære. For ikke at tænke på støjgenerne, og hvad med Bækkemosevej? Den vil blive lukket, siger den rare medarbejder hos Vejdirektoratet. Ok? Hvad med skolebørnene, der cykler og går på Hellested Friskole? De skal nu til at tage en omvej ud på den trafikerede Tingvej? Hvor der ikke er cykelsti? Og hvad med børnene, der skal til trinbrættet i Varpelev?

Ja, og hvad med økonomien i denne her vej? Kigger jeg på tallene fra VVM-undersøgelsen, er der ingen tvivl om, at forslag A vil give mest mening med den nordlige linjeføring, og det er også her, at man vil flytte mest trafik. Det er korteste vej og vil også være den hurtigste vej for at komme på motorvejen.

Jeg synes, at I bør overveje, om det er en principsag at få en statsvej til Stevns? Eller er det faktisk for at flytte trafik fra Strøby og Strøby Egede, som er sagens kerne?

Mange hilsner
Ida Berg
Bækkemosevej 7
Taastrup

Skriv en kommentar