(Last Updated On: 11. juni 2014)

LaeserneSkriverAf Tanja Wichmann Jørgensen Beboer i Endeslev og medlem af SF Stevns 

Der bliver skrevet og sagt meget om alternative vejføringer på tværs af Stevns og/eller Køge kommuner. Alle har gode argumenter for netop deres synspunkt, men jeg vil foreslå, at politikerne starter en dialog om årsagerne for omfartsvejen. Køges politikere har en trafikal opgave. Det tager alt for lang tid at komme igennem deres kommune, og de mange biler, med deres mange timer på boligveje (som Strandvejen), generer borgerne i deres kommune.
Stevns’ politikere har en pendleropgave. De har alt for mange borgere, der bruger alt for lang ventetid på vejene i Køge. De bør finde en løsning, således at deres borgere kan komme hurtigere til og fra arbejde. Der har været arbejdet på en fælles løsning fra Stevns’ og Køges kommunalpolitikere i mange år, rigtigt mange år. Desværre er det gået således, at jo flere år der tales om en omfartsvej, desto længere sydpå er forslaget flyttet.
For de, der tror på sagen, kan det sagtens være rigtigt, at Hårlev kan undergå en uventet industrimæssig udvikling, såfremt der kommer en omfartsvej tæt forbi Hårlev, men det løser ikke problemet med den tætte trafik i det sydlige Køge. Fokus er på snedig vis flyttet væk fra det oprindelige formål.
Min forhåbning er, at politikere i Køge og i Stevns er tilpas fremsynede til at finde fælles forståelse og undersøge de samlede trafikale løsningsmuligheder, før der arbejdes videre med placering af Ny Stevnsvej. Det skal være en fremtidssikret løsning,, således at ingen kan stå 20 år efter anlæggelse af en ”hovsaløsning” og ønske endnu en ødelæggende omfartsvej på tværs af naturværdier i både Stevns og Køge kommuner.
Min opfordring til politikere i Køge og i Stevns er at overveje, hvordan flere bilister flyttes fra bilerne til offentlig transport. Eksempel ved at Regionstoget har endestation på den nye Køge Nord station i Ølby. En togtur fra Rødvig til hovedstadsområdet vil kunne tage ca. en time, væsentligt mindre end i bil.
Mit håb er, at politikere i Køge og i Stevns vender tilbage til tegnebrættet, beder om en uvildig rapport, der tæller antallet af biler på ny, opklarer hvorfor de mange mennesker i bilerne skal til Køge, og hvor mange af dem der fortsætter igennem Køge og nordpå.
Kom nu politikere! Tilbage til start: Der er mange biler på Strandvejen og Vordingborgvej/Københavnsvej, hvordan ser den fremtidssikrede løsning ud?  Der er ingen dialog med bilisterne og beboere, der er kun dialog med en jordbesidder – husker I hvem, der skal vælge Jer politikere næste gang.

Skriv en kommentar