(Last Updated On: 27. maj 2022)

Pinselørdag er der mulighed for at løbe eller gå en tur med start og mål i borggården på Gjorslev med Stevns Løbeklub som arrangør.

Godsforvalter Carsten L. Jakobsen og formand for Stevns Løbeklub Martin Steen Andersen har begge løbet Copenhagen Marathon her i maj. Foto: Henrik Fisker

Gjorslev: Gjorslev Slot blev bygget af biskop Lodehat i 1396. Stevns Løbeklub blev stiftet i 2010. Nu går de to parter sammen om en ny, fælles aktivitet, der efter planen gerne må blive en fast tilbagevendende begivenhed.

Pinselørdag 4. juni ser Gjorslev Gods Løbet dagens lys for første gang. Håbet er at samle så mange aktive motionister som muligt, og der er frit valg mellem at løbe en halvmaraton på 21,1 kilometer eller en løbetur på 5, 7 eller 10 kilometer. Endelig kan man også gå en tur på fem eller syv kilometer.

– Turen går ad markveje, skovveje og langs vandet. Men fælles for alle ture er, at de starter og slutter i den historiske borggård ved middelalderslottet, siger godsforvalter Carsten Ladegaard Jakobsen.

Han har, siden han tiltrådte sin stilling, bevidst arbejdet på at åbne Gjorslev mere op for offentligheden, og Gjorslev Gods Løbet er blot det seneste eksempel i den retning.

Tilmelding senest søndag

Martin Steen Andersen er formand for Stevns Løbeklub, der blev stiftet for 12 år siden og i dag har 70-80 aktive medlemmer. I modsætning til flere andre løbeklubber arrangerer klubben løb året rundt. Den primære klubaften er mandag, hvor medlemmerne mødes ved Stevnsbadet, men derudover er der ofte træning til hel- og halvmaraton onsdag og lørdag.

– Vi har et godt forhold til Gjorslev, hvor vi ofte løber, hvis ikke vi er i Rødvig. Da Carsten er én af vores aktive løbere i klubben, var det naturligt at spørge, om Gjorslev havde lyst til at lægge navn og areal til et nyt løb. Heldigvis svarede han straks ja, siger Martin Steen Andersen.

Nordea Fonden har støttet tiltaget med 10.000 kroner, og DGI støtter med tidtagning og rådgivning.

Arrangørerne har fået lavet en løbebluse, som gives til de første 250, der melder sig til. Det kan ske frem til søndag midnat på https://www.sportstiming.dk/event/10457. Prisen er 100 kroner for løbere og 50 kroner for gående.

Der vil være forplejning i borggården, hvor Mad & Ro sælger mad og drikke til deltagerne efter turen.

I tilgift arrangerer Gjorslev rundvisning på slottet samme dag både kl. 11 og 13. Det kræver tilmelding på www.gjorslev.dk. Derudover kan man besøge Åbne Atelierdøres pinseudstilling i hestestalden, hvor der er åbent mellem 10 og 16.
hfi

 

Skriv en kommentar