(Last Updated On: 5. maj 2020)

Hans Jørgen Rasmussen (tv.) og Ken Cardozo i den nye turbåd, som snart sejler ud fra lystbådehavnen i Rødvig. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Snart bliver det igen muligt at sejle med turbåd langs klintekanten – og det endda i en helt nybygget turbåd af typen Triton pontonbåd.

’Klinten Boattours’ er navnet, og bag initiativet står de to lokale kræfter: Hans Jørgen Rasmussen, revisor i Klippinge og Ken Cardozo, indehaver af Klintens Sandwichproviant i Rødvig.

50/50 partnerskab

– Efter sæsonen sidste år kontaktede Ken mig for at fortælle om sin idé med en turbåd i Rødvig. Min første indskydelse var egentlig, ’at det er jo blevet prøvet før’, men ret hurtigt var jeg med på idéen, fortæller Hans Jørgen Rasmussen, der har boet på Stevns i godt 40 år; flere af årene med sommerhus i Rødvig.

De to kender hinanden, idet Hans Jørgen Rasmussen ejer bygningen på Havnepladsen 2 – der hvor Klintens Sandwichproviant siden sidste forår har haft til huse i stueetagen, og hvor Ken og hans familie siden 1. april i år har lejet sig ind i privatboligen på førstesalen.

– Jeg er vel det, man kalder en ’silent partner’ i vores samarbejde, mens Ken tager sig af det praktiske. Det bliver også ham, der kommer til at stå for sejladserne, forklarer Hans Jørgen Rasmussen videre.

Her bliver båden læsset af på havnen i Rødvig.(Foto: Thomas Ihlemann)

I løbet af vinterhalvåret har Ken Cardozo uddannet sig som styrmand for handelsskibe og indhentet de nødvendige tilladelser, der skal til for at sejle tursejlads.

Design, skiltning, bookingside med mere er ligeledes klar, og mandag aften i sidste uge ankom så selveste turbåden til Rødvig, fragtet hertil på lastbil hele vejen fra Sydeuropa.

Eksklusiv og fleksibel båd

Den nybyggede pontonbåd har plads til 12 personer inklusiv kaptajnen. Den er luksuriøst indrettet med god siddekomfort i lyse lædersofaer, med fleksibelt tag og sider, som kan justeres i forhold til vind og vejr og endda et lille udskænkningsområde med håndvask, hvorfra der kan serveres forfriskninger under sejlturen; udskænkning bliver dog ikke relevant, så længe den nuværende situation med corona-virus er gældende.

Endelig har båden en kraftfuld motor, så den også kan klare længere distancer, hvis der skulle være efterspørgsel blandt kunderne.

Nu ligger båden så klar i lystbådehavnen til de allerførste prøvesejladser. For at lære farvandet og naturen godt at kende, har Ken Cardozo bl.a. allieret sig med roere fra den lokale kajakklub, som vil videregive deres viden om sejlforholdene og naturen langs klinten.

Og fredag den 15. maj sejler turbåden ud på sin første tur med passagerer.

Første bookinger i hus

Bookingsystemet blev klar for godt en uge siden, og de første bookninger er allerede gennemført. I første omgang er det muligt at booke en totimers delvist guidet sejltur fra lystbådehavnen i Rødvig til Højerup Kirke og retur igen.

Frem til den 15. juni er der en daglig tur om fredagen, lørdagen og søndagen, mens turbåden i højsæsonen sejler ud seks dage om ugen, to gange om dagen.

– Det er sådan, vi ind til videre har planlagt det, men vi holder selvfølgelig nøje øje med efterspørgslen og indretter os efterhånden, som vi får erfaring, uddyber Hans Jørgen Rasmussen.

Så længe forsamlingsforbuddet er gældende, kan maksimalt 9 passagerer booke sig ind på en tur.

Prisen er 250 kroner for en voksen, mens børn under 12 skal betale 175 kroner.

Booking foregår via hjemmesiden: klintenssandwichproviant.dk, og på bookingsiden er en udførlig FAQ, hvor man kan finde svar på mange spørgsmål.

Mange muligheder

Den nye turbåd har lagt til kaj i Rødvig Lystbådehavn. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Det er desuden muligt for private selskaber og firmaer at booke turbåden, også til andre ture langs kysten eller til for eksempel Møns Klint.

– Og så er vi i dialog med Stevnsfortet om ture til Koldkrigsmuseet, hvor de lige nu arbejder på at gøre det muligt at lægge til ved anlægsbroen neden for klinten. Her vil passagerne så blive modtaget af en guide, der kan tage dem videre rundt på fortet, forklarer Ken Cardozo.

Han håber, at der på sigt vil blive etableret flere anlægsbroer langs klinten, så turbåden også kan bruges til drop off til nogle af klintens øvrige turistattraktioner, som for eksempel det nye besøgscenter i Boesdal, fiskeleret og den gamle kirke i Højerup mm. Man kan så tage videre på f.eks. en af de orange landcykler eller på gåben langs trampestien.

– Båden stikker kun 30-35 centimeter dybt, så vi kan komme relativt tæt på land i forhold til de traditionelle både, forklarer Ken Cardozo, der endvidere ser gode samarbejdsmuligheder med flere af de øvrige turismeaktører i Stevns samt Verdensarv Stevns.

At det nye initiativ sættes igang under en helt særlig tid med corona, er ikke noget, som bekymrer de to initiativtagere:

– Der bliver måske flere danske turister i år, end vi normalt ville have sejlet med, lyder det fra Hans Jørgen Rasmussen.

– Vi indordner os efter reglerne og sejler med kun ni passagerer og uden servering af forfriskninger på turene, så vi overholder retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, supplerer Ken Cardozo.

Begge glæder de sig til at komme igang med sejladserne langs den smukke stevnske klint og dens spændende historie.
rmh

Skriv en kommentar