(Last Updated On: 25. juni 2014)

Stevns-Kommune
STEVNS: Sommerferien står for døren, og nu får du chancen for at opleve din egen kommune som turist. Fra 1. juli og frem til 31. august kører stevnsbussen.dk nemlig rundt til mange af kommunens seværdigheder – og man kan hoppe på og af lige så tosset, man vil – og ganske gratis. Bussen bliver indviet og vist frem på Store Heddinge station fredag den 27. juni klokken 14.00. Det er Plan- og Teknikudvalget, der står bag initiativet.
Klinten2

”Stevnsbussen.dk er et godt tilbud til alle – også til borgerne på Stevns, der gerne vil besøge nogle af Stevns’ attraktioner, eller som bare gerne vil en tur med bussen. Bussen er indrettet, så der er plads til, at man kan tage sin cykel, barnevogn, kørestol eller lignende med. Jeg vil da opfordre alle stevnsborgere til at benytte sig af tilbuddet og besøge nogle af de dejlige steder, vi har at byde på, og som vi måske besøger alt for sjældent, selv om vi bor lige i nærheden”, fortæller Flemming Petersen, formand for Plan- og Teknik-udvalget.
Ifølge Flemming Petersen bliver bussen meget iøjefaldende, så den ikke er til at tage fejl af ude på vejene. Umiddelbart efter indvielsen tages bussen i brug. Den vil fra 14.30-19.00 køre i pendulfart mellem Store Heddinge station og Højerup, hvor der holdes folkefest, hvis Stevns Klint som forventet bliver optaget på UNESCOs Verdensarvliste.

Fakta:
Stevnsbussen.dk har 6 daglige afgange på faste minuttal, men den stopper gerne for at samle nye passagerer op.
Du skal bare vinke til buschaufføren, så stopper han bussen, så du kan komme med.
Første afgang er klokken 9.05 fra Hårlev Station, og bussen kører mod Store Heddinge med disse stop undervejs:
Vallø Slot – Strøby Egede – Strøby – Ranestedet – Klippinge Station – Gjorslev Gods – Bøgeskoven – Stevns Naturcenter – Stevns Fyr – Højerup – Koldkrigsmuseum Stevnsfort – Boesdal – Rødvig Station – Store Heddinge Station.
Efter 10 minutter på Store Heddinge station kører bussen retur til Hårlev og derefter videre til Elverhøj, hvor den vender.
Stevns Kommune har lavet en folder, hvor du kan læse mere om seværdighederne og se køreplanen. Folderen er på dansk og engelsk.

Skriv en kommentar