(Last Updated On: 21. januar 2020)

En ekspert på dinosaurjagt. (Foto: Østsjællands Museum)

Foredrag: Stevns’ fortid, og især historien om Stevns Klint beretter om dinosaurernes uddøden.

Dinosaurernes fossile rester bliver stadig gravet frem verden over og museets dinosaurekspert holder et foredrag den 23. januar kl. 19:30, hvor gæsterne bliver taget med ind i den knap så idylliske, men fantastiske verden, som dinosaurekspeditioner kan byde på.

På dinosaurjagt

Dinosaurekspert Jesper Milán, fra Østsjællands Museum, fortæller om en række ekspeditioner til Nordamerikas barske ørkenområder, der gav spændende ny viden om dinosaurernes liv på Jorden.

Dinosaurerne er nok en af de mest berømte dyregrupper der nogensinde har levet på Jorden, og alle kender synet af de imponerende opstillede skeletter rundt omkring på verdens museer.

Jurassic Park

Jesper Milàn´s oplevelser på en række ekspeditioner til Utahs ødemarker, hvor det vrimler med både dinosaur skeletter og forstenede dinosaur fodspor og hvor nogle af verdens vigtigste dinosaur fund er gjort.

– Alle, der har set Jurassic Park filmen og tror at man kan ligge behageligt med en pensel og børste på et dinosaurskelet, vil blive meget klogere, siger Jesper Milàn, geolog og dinosaurekspert på Østsjællands Museum og fortsætter:

– Det er hårdt fysisk arbejde at hakke sig igennem de hårde klipper i over 40 graders varme. Når området ovenikøbet er fyldt med skorpioner, klapperslanger og bidende insekter er glæden ved succes endnu større, forklarer han.

Hør det før din nabo

Meget af Jesper Miláns viden bliver også brugt i den dinosaurudstilling, der åbner på Geomuseum Faxe til påske.

Men hvis man vil tilegne sig denne viden før andre, så afholdes foredraget torsdag den 23. januar kl. 19:30-21:30 på Østsjællands Museum, Rådhusvej 2 i Faxe.

Det koster 95 kr. inklusiv et glas vin, og billetterne bookes på mail museum@oesm.dk.

Skriv en kommentar