(Last Updated On: 13. august 2018)

Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter tilbyder pårørendegrupper, netværk og gå-klub. Nu er flere nye og spændende aktiviteter på vej såsom bowling, foredrag, dans og spil

Demensteamet i Stevns Kommune: Fra venstre ses projektmedarbejder Anne Hardes, demenskoordinator Malene Simonsen, projektleder Sandra Mundus og demenskoordinator Line Henriksen foran indgangen til det nye demenscenter i Stevns Frivilligheds- og Sundhedscenter. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev/Køge/Faxe: I juni måned åbnede Østsjællands Demensrådgivnings– og Aktivitetscenter i Stevns, Faxe og Køge kommuner – i daglig tale kaldet ØDA. De tre kommuner er i samarbejde med Alzheimerforeningen nu klar til at tilbyde flere nye aktiviteter til hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende.

ØDA har allerede startet nye pårørendegrupper, hvor pårørende til demensramte mødes og kan danne netværk, for det kan være en stor hjælp at tale med andre i samme situation. Derudover har en gruppe friske frivillige lavet en gå-klub i Køge, for både demensramte og deres pårørende, hvor de en gang ugentligt er ude i den friske luft og hygger sig.

Borgernes ønsker

– Efter åbningerne af ØDA’s tre afdelinger i uge 23 er der kommet en masse gode ønsker fra borgerne omkring hvilke aktivitetstilbud, der er behov for. Ud fra disse ønsker er der arbejdet på at realisere dem og der vil fortsat blive arbejdet på at skabe nye muligheder for aktiviteter, fortæller projektleder Sandra Mundus, og hun fortsætter:

– En af de ting der er så fantastisk ved ØDA er, at tilbuddene går over kommunegrænserne, så vi på den måde kan tilbyde flere aktiviteter til borgerne. Ligeledes er det vigtigt at borgerne selv er med i processen med at idéudvikle hvilke aktiviteter de ønsker sig, så vi målretter indsatsen.

Fysisk og mental træning

I efteråret byder ØDA på en masse nye aktivitetstilbud. I august afholder ØDA bl.a. et bowlingarrangement og foredrag om det gode liv med demens. I september starter der både et dansehold og spilklub op, så der er rig mulighed for fysisk aktivitet og hjernegymnastik. I forbindelse med Huskeugen i september kommer der forskellige foredrag om samliv og fremtidige fuldmagter.

Aktivitetskalender

Alle aktiviteter kan ses i ØDA’s månedlige aktivitetskalender.

Ønsker man aktivitetskalenderen, kan man henvende sig i en af de tre ØDA-afdelinger eller kontakte kommunens demensteam.

I Stevns Kommune ligger ØDA i Sundheds- og Frivillighedscentret på Hovedgaden 46 i Hårlev. Her er åbent mandag fra 10 til 12 og onsdag fra 13 til 15, mens telefonen 56575208 er åben alle hverdage fra 9 til 10.

 

Skriv en kommentar