(Last Updated On: 15. oktober 2020)

Charlotte T. Frobenius udgiver to nye børnebøger den 14. oktober, som hun selv har både skrevet og illustreret.
(Foto: Klaus Slavensky)

 

Nye Bøger: Charlotte T. Frobenius bor i Strøby på Stevns, og har de seneste år skrevet, illustreret og udgiver flere børnebøger, og hvis man på baggrund af disse sparsomme oplysninger tror, at hun så skriver om de stevnske herligheder, så er det næsten helt forkert.

Skrivende dyrlæge

Charlotte T. Frobenius er uddannet dyrlæge, og derfor er det måske ikke så mærkeligt, at hendes børnebøger har der som »hovedpersoner«.
Det gælder også de to nyeste skud på forfatterstammen, som er både skrevet og illustreret af Frobenius.
– Dyrlægefaget har givet mig en bred indsigt i biologi, dyr og natur, som jeg ofte søger inspiration i, når jeg skriver. Særligt i mine børnebøger tager udgangspunkt i dyreriget, da dyr kan være både morsomme og inspirerende og udvise så mange sjove facetter, der afspejler de lidt grove og sjove karaktertræk hos os mennesker, siger hun selv om hendes tilgang til bøger, som absolut er i børnehøjder.

To nye bøger

»Bastians bedsteste venner« hedder den ene med sproglån fra DR’s Bamse, og indholdet fortsætter i denne herlige genre med, at vennerne redder menneskedrengen Bastian fra »blive-vækheden«.
Det overraskende i historien er, at det lykkes forfatteren at fortælle 40 siders ’din Bastian-historie’ uden at man ser drengen, så fantasien er i den grad givet tilbage til børnene. Til gengæld kan de små gå på jagt på alle siderne for at finde everkoppen Eventyrlysten, som man måske kan få glæden af at møde i nye fortællinger?
Den anden velillustrerede bog hedder »Lille Mille og rebet i træet«, og også her er der tænkende og talende dyr som udlever en herlig skæv fantasi med et reb, som kan antage alverdens former, og som hjælper to mus gennem både morsomme og faretruende begivenheder, hvor rebet hele tiden er livlinen, så det aldrig bliver helt farligt.

Ros til forfatter

Charlotte T. Frobenius udgav sidste år den alternative børnebog »Min skønne Onkel Ofelia«, som handlede om en sjov transkønnet onkel.
Bibliotekernes anmelderkorps, lektørudtalelserne, gav bl.a. bogen disse ord med på vejen til bibliotekernes udlånshylder: »Kan læses som en historie om at være anderledes, og kan bruges som introduktion til at være en anderledes familie. Illustrationerne er holdt i varme farver og en sød streg. Kan bruges til dialog om transkønnethed og LGTB«.
Mon ikke de to nye bøger, som er for de 3-6 årige, og som udkom den 14. oktober, får samme positive skulderklap.
Begge bøger er udgivet på Forlaget Petunia og koster 149, 95 kr. per styk.

sky

Skriv en kommentar