(Last Updated On: 1. december 2020)

Dansk: Der er kommet 42 nye ord i Dansk Sprognævns opslagsordbog »Nye ord i dansk«, og Stevnsbladet har fundet nogle af disse frem og spurgt stevnske »fagfolk«, der beskæftiger sig med områder, som har berøring med disse nye ord, om hvilken betydning de har.

Populært at blande

Stevnsbladet har spurgt blomsterdekoratør og ejer af Flowers by Ida, Ida Berg, om hvilken betydning hun tror, at ordet ’Evighedsbuket’ får for folks brug af og holdning til blomster?

Ida Berg er blomsterdekoratør med egen forretning ved Taastrup. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

– Ordet evighedsbuket er for mig ikke en buket for evigt, men en buket med lang holdbarhedstid. Det vil sige en buket, hvor der et mix af friske blomster og tørre blomster, forklarer Ida Berg og fortsætter:

– De friske blomster er valgt med omtanke, og med det mener jeg, at de kan stå og tørre smukt, sammen med dry blomsterne. Jeg synes, tendensen med evighedsbuketterne er det lidt vilde look, dem jeg kalder for posybuketter. De er meget populære, lyder det.

Et hit blandt unge

Ida Berg, som også afholder blomsterskoler, har et udvidet syn på evighedsbuketter, som også omfatter blanding af smukke tørret frøstande, blomster fra grøftekanten og naturens skattekammer.

Det må gerne være vildt pjusket, asymmetrisk i stilen til evighedsbuketterne, synes hun. I de vilde 60’er var tørrede planter et hit, men hvem er vilde med posybuketterne i dag?

– Der er ingen tvivl om, at det er oppe i tiden med evighedsblomster og buketter. De fås i mange varianter fra farvet, til kunstige og naturlige tørret stilke. Det er meget hypet lige nu, i sær iblandt den yngre målgruppe af kunder op til 50 år, oplyser hun og slutter:

– Jeg kan også mærke på mine firmakunder, at de godt kan lide tanken om evighedsblomster, mange af dem vælger også en kombination af tørre og friske, der klæder hinanden virkelig smukt, når farve og formkontraster er afstemt. De handler også om at sende et signal om bæredygtighed og klimaet.
sky

Skriv en kommentar