(Last Updated On: 2. november 2018)

Den sidste container med stort og småt brændbart blev lastet og kørte væk for sidste gang.

Hårlev/Store Heddinge: For at øge mængden af affald til genanvendelse sagde Stevns Kommunes to genbrugspladser fredag eftermiddag i forrige uge helt farvel til brændbart affald.

Det blev markeret på pladsen i Store Heddinge med taler, pølser og sodavand, da en lastbil havde trukket den sidste container med brændbart affald op på rampen for at køre væk med den.

Borgere og virksomheder kan sagtens komme af med alt det affald, som man plejer at aflevere på genbrugspladsen – nu det skal blot sorteres mere til gavn for dig, mig og ikke mindst miljøet.

Containere til stort og småt brændbart har tjent landets borgere godt i flere årtier.

Mere sortering

Men tingene har ændret sig, og Stevns Kommune og det fælleskommunale affaldsselskab Argo tager nu et medansvar for verdens ressourcemæssige udfordringer og arbejder efter prioriteringen: Genbrug først, genanvendelse før energiudnyttelse og til sidst deponering.

Det betyder, at når man som borger besøger én af genbrugspladserne i Stevns Kommune, vil man fremover skulle sortere sit affald endnu mere, end man gør i dag.
Man vil dog stadig kunne komme af med sit tidligere brændbare affald – det skal blot sorteres.

I målet om en større sortering er der kommet nye containere til. Der er f.eks. containere til tekstiler, bøger, indendørs træ og udendørs træ, samt »uegnet til genanvendelse«. Sidstnævnte er til sammensatte produkter og materialer, der ikke kan oparbejdes igen – det kan eksempelvis være en styrthjelm.

Skriv en kommentar