(Last Updated On: 9. august 2022)

Stevns: Som noget helt nyt, har LOF Stevns lavet fire helt nye yogahold målrettet gravide og nybagte mødre.

Underviser er 29-årige Sofie Henninger, der selv har praktiseret yoga i mere end 10 år. Siden Sofie tog sine yogauddannelser i hhv. 2018 og 2019, har hun undervist hundredvis af yogaklasser i mange forskellige yogastilarter, herunder gravidyoga og efterfødselsyoga.

Underviser er Sofie Henninger, som for øvrigt selv er gravid. (Privatfoto)

– I min yogaundervisning er jeg særligt optaget af, at du styrker kontakten og tilliden til din egen krop, så du bliver bedre til at mærke dine egne muligheder og grænser – både helt konkret, når du udfører yogastillinger på din måtte og når du lever dit liv med alt, hvad det indebærer af medgang og modgang, fortæller Sofie og fortsætter:

– Jeg forsøger altid at balancere det hårde og det blide, for gennem mange års yogapraksis er det min oplevelse , at det netop er i denne balance, at vi mærker nærværet med vores egen krop allerstærkest.

Og fordelene ved at dyrke yoga er ifølge Sofie flere: man får styrket sin kropskontakt, bliver bedre til at lytte til og imødekomme egne behov og så bliver man både fysisk stærkere og mere smidig.

Gravidyoga for krop og sind

I sin undervisning for gravide er Sofies fokus på at styrke krop og sind, så man som gravid får de bedste forudsætninger for at komme godt igennem denne livsomvæltende periode i livet, lige fra tidlig graviditet til fødsel.

– Du kan deltage uanset hvor langt du er henne, da øvelserne og stillingerne tilpasses den enkelte gravides kunnen. Du vil i undervisningen opbygge fysisk styrke og smidighed, særligt i den nedre del af kroppen og du vil lære åndedrætsteknikker og øvelser til at håndtere ubehag, smerter og veer samt eventuel tvivl, usikkerhed og bekymring, fortæller Sofie, der selv er gravid og vil gøre sit bedste for at skabe et trygt rum for deltagerne, helt uden krav og forventninger.

Styrke og kontakt med efterfødselsyoga

Efterfødselsyoga er for alle, som lige har født og gerne vil styrke og genopbygge kontakten til kroppen igen efter graviditet?

– I min undervisning vil fokus være at genskabe din krops styrke efter fødslen med særligt fokus på mavemusklerne, ryggen, ballerne og bækkenbunden. Du kan deltage uanset hvor hård graviditeten og fødslen har været for netop din krop, da undervisningen tilpasses den enkelte kvinde og hendes unikke udfordringer, oplyser Sofie.

I undervisningen indgår også blide stræk for de områder som er blevet særligt spændte under graviditeten samt tid og plads til at afspænde kroppen.

– Til undervisningen er din baby meget velkommen og du vil også få mulighed for at inddrage baby i øvelserne, hvis du har lyst. Alt foregår på dine præmisser og i et tempo, som du bestemmer. Jeg vil gøre mit bedste for at skabe et trygt rum, hvor du kan drage omsorg for dig selv i dit moderskab sammen med andre kvinder i samme situation, slutter Sofie.

Skriv en kommentar