(Last Updated On: 6. juli 2020)

Højerup: Fredag eftermiddag i sidste uge inviterede folkene bag VæRK21 til åbningsreception i det gamle Stevns Museum i Højerup, der sommeren igennem huser en pop-up designbutik.

Et par af receptionsgæsterne står her og ser på Charlotte Mannstaedts (th. med ryggen til) smykker, der så vidt muligt er produceret produceres med naturlige eller genbrugte materialer. Træ er en typisk hovedingrediens. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Nærmest som en katedral træder man indenfor i museumsbygningen, hvor designholdet er lykkedes med at indrette det store, slidte rum, med højt til loftet og lysindfald fra oven, rå gulve med slidmærker og aftryk, hvide vægge og skillerum. En kontrast, der kun fremhæver de mange fine ting, der præsenterer sig flot som en installation i midten af udstillingsrummet, i en indrammet firkant beskyttet af tre store sejl for oven.

Her finder man designmøbler, lamper, boligtilbehør, grafiske værker og unikasmykker, der alle er skabt i individuelle værksteder på Stevns og omegn og i museet præsenteres i en ny fælles ramme.

Det er muligt at købe langt størstedelen af de udstillede varer med hjem, mens andre kan købes på bestilling.

Sidste sommer kunne man besøge VæRK21 på havnen i Rødvig, og de positive erfaringer fra 2019 gjorde, at det var værd at gentage. Denne sommer altså i den gamle museumsbygning i Højerup, som udlejes til formålet af Selskabet Højeruplund.

Anne Birkholt Nielsen arbejder med grafisk tryk, bl.a. monotypi, linocut og fotogravure. Hun arbejder også på papir med akryl, kridt og blyant samt med digital tryk. Motiverne er ofte stedspecifikke og fanget med beskærerøjet. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Designerne er alle gengangere fra sidste år og udgøres af otte personer, der repræsenterer seks virksomheder.

Holdet er møbelsnedkerne Finn Nielsen og Bodil Holstein – møbelsnedkeri nielsenogolsen i Lille Heddinge, grafisk designer Cæcilie Telling – Tellingdesign i Rødvig, møbeldesigner Vibeke Maj Magnussen og møbelarkitekt og -snedker Claus Boye Petersen – design- og snedkervirksomheden Tingtegneriet i Frøslev, designer Charlotte Mannstaedt – mannkind.dk i Hellested, møbeldesigner Nils-Ole møbeldesigner – nielsolezib i Faxe Ladeplads samt grafiker Anne Birkholt Nielsen – overkant.dk i Faxe Ladeplads.

VæRK21’s pop-up butik har denne sommer adresse i Højerup Bygade 26 i Højerup, lige ved parkeringspladsen i Højeruplund. Det koster 40 kroner at parkere, og parkeringspengene går til vedligeholdelse af hele arealet omkring museumsbygning, traktørsted og den gamle Højerup Kirke på kanten af Stevns Klint.

Fra den 4. juli og frem til den 30. august vil der være åben alle ugens syv dage mellem kl. 11.00 og 17.30. I perioden mellem den 31. august og 28. september er åbningsdagene fredag og lørdag mellem kl. 11.00 og 17.30 – med mulighed for søndagsåbent, hvilket opdateres på hjemmesiden sydkystdanmark.dk under ’værk 21’.
rmh

1 – Det første foto i billedgalleriet viser folkene bag VæRK21: Fra venstre er det Claus Boye Petersen, Bodil Holstein, Finn Nielsen, Vibeke Maj Magnussen, Charlotte Mannstaedt, Cæcilie Telling, Niels-Ole og Anne Birkholt Nielsen. 2 – På det andet foto ses Bodil Holstein og Finn Nielsen, der viser nogle af deres designs frem. Blandt andet er der trædrejede skåle, bakker, bordskånere, køkkenredskaber og endda en rummelig høkasse. 3 – Nogle af Cæcilie Tellings (midt i billedet) lamper lyser over et smukt dækket bord. 4- Vibeke Maj Magnussen (tv) fra Tingtegneriet lægger vægt på at skabe møbler og brugsting i god kvalitet, med høj funktionalitet og lang levetid. 5 -Det tidligere Stevns Museum i Højerup huser denne sommer en pop-up butik med designmøbler, lamper, grafik og smykker. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

 

 

 

 

Skriv en kommentar