(Last Updated On: 4. august 2020)

Indehaverne af Rødvig Kro og Badehotel overtog den 1. april i år nøglerne til det gamle kommunekontor i Rødvig. Her har de planer om at åbne et nyt overnatningssted ’Kridthuset’ med 12 dobbeltværelser og flere fællesfaciliteter.

Af: Rikke Michael Hansen

Jonas Skaaning i døråbningen ind til det gamle kommunekontor, som nu skal indrettes til nyt overnatningssted i Rødvig. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Siden 2008 har værtsparret på Rødvig Kro og Badehotel, Kathrine Hendriksen og Jonas Skaaning, budt velkommen indenfor på den kongeligt privilegerede kro fra 1844, beliggende på Østersøvej 8 med udsigt til Østersøen og Stevns Klint.

I 2014 udvidede parret med 10 nye værelser på Stevns Klint Strandpension på Klintevej 28, der ikke ligger særlig langt fra Rødvig Kro & Badehotel, og snart åbner de et tredje overnatningssted lidt længere oppe ad vejen, på Rødvigvej 71, i det gamle kommunekontor i Rødvig.

– Der sker så mange gode ting på Stevns i øjeblikket, og her mangler værelser. Vi kan godt mærke, at flere har fået øjnene op for Stevns. Og så betyder arbejdet med Kriegers Flak, at der kommer flere off-shore folk til Rødvig, som gerne vil have et sted at overnatte, forklarer Jonas Skaaning, som de sidste par måneder har brugt en stor del af sine vågne timer med at forvandle det gamle kommunekontor.

En forvandling som vil give et helt nyt overnatningssted med mange muligheder. I højsæsonen især til turisterne, men stedet vil også kunne bruges til andre formål såsom konferencer, familiefester, yogaretreats og til overnatning for off-shore folkene fra Kriegers Flak.

Læs også: Det gamle kommunekontor

Klar medio september

På førstesalen indrettes fire af de i alt 12 dobbeltværelser. (Foto: Rikke Michael Hansen)

– Oprindeligt var det vores plan at være klar til åbning i januar 2021, men så kom corona, og så blev Kathrine og jeg hurtigt enige om at gå i gang med renoveringsarbejdet med det samme, fortæller Jonas Skaaning, der selv har påtaget sig en del af maleropgaverne.

Desuden hjælper Jonas’ far Kresten Skaaning til og endelig er en række lokale håndværkere hyret ind til de mange renoveringsopgaver.

Og der er nok at gå i gang med i den 470 kvadratmeter store bygning: Udover de 12 værelser, der alle bliver med eget toilet og bad, kommer huset også til at rumme et stort fælleskøkken med spiseplads og mulighed for madlavning samt en fælles lounge med brændeovn og udgang til en udestue og en lille have.

Såvel fælleskøkken som lounge indrettes i stueetagen, hvor også otte af de tolv dobbeltværelser ligger. De sidste fire indrettes på førstesalen, hvor der på reposen indrettes et lille tekøkken, mens den 60 kvadratmeter store tidligere byrådssal, der de sidste mange år har fungeret som gildesal, bliver omdannet til et mødelokale, der også kan bruges til andre formål som f.eks. yoga.

Alle dobbeltværelser bliver udstyret med fjernsyn og wifi, og ét af værelserne vil være stort nok til en ekstra opredning, mens ét værelse får handicaptoilet

Hvem vil ikke gerne være i kridthuset?

Trods ydermure af gule mursten får det nye overnatningssted navnet ’Kridthuset’.

– Vi har valgt at kalde det ’Kridthuset’, for man vil jo gerne være i kridthuset, forklarer Jonas Skaaning.

Ifølge Den Danske Ordbog betyder udtrykket ’at være i kridthuset’: ’at være vellidt og afholdt af nogen, så man kan forvente at blive behandlet med særlig velvilje af vedkommende’.

Udtrykket stammer fra 1600-1700-tallet, hvor mange gik rundt med et kridthus i lommen.

Jonas er godt igang med at sætte væv op, og bagefter skal væggene males. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar