(Last Updated On: 27. oktober 2020)

De fire institutioners ledere er fra venstre: Martin Sieben – VUC Storstrøm, Anita Lindquist – KVUC, Pernille Brøndum – Nordvestsjællands HF & VUC og Hanne Michelsen – HF & VUC Klar. (Foto: VUC Erhverv Sjælland)

Efteruddannelse: Den 25. september skiftede VUC Erhverv Sjælland navn til VUC Erhverv Sjælland & København, da KVUC er gået med i samarbejdet med de tre VUC’er HF & VUC Klar, Nordvestsjællands HF & VUC og VUC Storstrøm.

Styrket erhvervsteam

HF & VUC Klar, KVUC, Nordvestsjællands HF & VUC og VUC Storstrøm tilbyder offentlige og private virksomheder et skræddersyet tilbud om efteruddannelse – fra Odsherred i Nord til Gedser i Syd, og nu også København. Det fælles team for de fire VUC-institutioner vil fortsat være under faglig ledelse af erhvervschef Flemming Nielsen.

Der er både i Region Sjælland og i København, alt for mange ufaglærte og kortuddannede, som har svært ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Rigtig mange står helt uden for arbejdsmarkedet og mangler almene kompetencer for at komme ind. Det har samfundet ikke råd til, og det er en opgave som VUC Erhverv Sjælland & København er klar til at løse.

Onlineundervisning i fokus

Virksomheder i dag har behov for en helt anden fleksibilitet og smidighed omkring efteruddannelse af de ansatte. Langt størstedelen af efteruddannelsestilbuddene i VUC Erhverv Sjælland & København kan leveres online eller i en kombination af fremmøde og onlineundervisning.

Det tætte samarbejde mellem fire uddannelsesinstitutioner giver mulighed for stor fleksibilitet i planlægningen af uddannelsesforløb, der kan planlægges som hvilende tilbud, som ligger klar, hvis der pludselig opstår mulighed for at tage medarbejdere ud af den daglige drift og sende dem på efteruddannelse. Det var det, som mange virksomheder oplevede under COVID-19 nedlukningen i foråret.

VUC Erhverv Sjælland & København vil gerne bidrage til, at efteruddannelse og opkvalificering langt hurtigere og mere effektivt kan bringes i spil med fokus på både udsyn og nærhed, så der stadig er en lokal forankring, men også en stærkere og bredere regional forankring i både Region Sjælland og i København.

Skriv en kommentar