(Last Updated On: 16. august 2022)

Toner: Da et Facebook-opslag efterlyste et kor for voksne i Lyderslev, greb sognepræst Janni Persson idéen og gik i gang.

Kirken har i et stykke tid huset et ungdomskor, og hvorfor ikke også samle voksne i området og give dem den glæde, det er at synge sammen?

Korleder Mai-britt Nielsen og korsanger Erik ”Fogse” Fogsgaard hygger sig. (Privatfoto)

”Gi’r masser af glæde”

Janni Persson spurgte Ungdomskorets dirigent Mai-Britt Nielsen om hun ville stå for endnu et kor i Lyderslev.

Og nu er ”Voksenkoret” rigtigt kommet i gang her i forårsmånederne.

– Vi synger lige det vi har lyst til – og vi hygger os, udtaler Erik ”Fogse” Fogsgaard, 79 år og fra Havnelev. Han er en af de faste gæster til ugentlig koraften i Lyderslev Kirkes Konfirmandstue.

Hver tirsdag fra 19-20 samles folk og synger alt ”lige fra Højskolesangbogen, irske folkesange og Anne Linnet”, fortæller han og fortsætter:

– Det var lidt godmodigt pres fra min datter og fra sognepræst Janni Persson, der fik mig i gang. Det er godt for min KOL at synge af lungernes fulde kraft, og det giver en masse glæde, for det er samvær med utroligt søde mennesker, siger Erik ”Fogse” Fogsgaard.

Alle kan være med

Korleder Mai-Britt Nielsen kommer selv fra Stevns, men bor i dag på Amager.

Hun tager til Stevns en gang om ugen og mødes med de to kor i Lyderslev Konfirmandstue. Hun er sangpædagog og uddannet i musikvidenskab, og lægger vægt på at det først og fremmest er fornøjelsen ved at synge og mødes, der er det vigtigste i koret.

– Både folk, der har sunget meget og dem der måske aldrig har sunget, eller ligefrem har fået den oplevelse, at de ikke er gode til at synge, kan være med hos os, forklarer hun.

– Hver fugl synger med sit næb, mange stemmer støtter jo altid hinanden. Vi er her ikke for at præstere noget – andet end at have det sjovt, understreger hun.

Start: 23. august

I koret er der folk i alderen 40-80 år, men alle voksne er velkomne og det er gratis at deltage.

Alle som kunne have lyst, kan dukke op en tirsdag kl. 19 i Lyderslev Kirkes konfirmandstue. Sidste gang inden sommerferien var den 24. maj, men de glade sangstemmer starter op igen den 23. august.

– Vi kan sagtens bruge endnu flere stemmer. Så kom endelig og vær med, lyder opfordringen det fra korlederen.

Korleder Mai-Britt Nielsen kan kontaktes på e-mail: brittogmai@gmail.com
sky

Skriv en kommentar