(Last Updated On: 3. september 2019)

Kick off-mødet, i sidste uge, om entreprenørskab i de stevnske folkeskoler er det første af fire møder, som skal udmunde i et samarbejde mellem skoler og det lokale erhvervsliv.

Folkeskole: I sidste uge tog Stevns Kommune første skridt mod skemalagt entreprenørskab.

Det skete på et kick off-møde, hvor Stevns Kommune, kommunens skoler og erhvervslivet satte gang i et spritnyt projekt.

Mål: Ungdomsuddannelse

Projektet går i al sin enkelhed ud på, at kommunens tre folkeskoler og lokale virksomheder går sammen om at udvikle et undervisningsmateriale til udskolingen med fokus på entreprenørskab.

– Vi har en klar målsætning om, at flere skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Ved at koble den teori de unge lærer i klasseværelset med den virkelighed, der er i virksomhederne, tror vi på, at de unge får både mere mod og lyst til at arbejde med folkeskolens fag, fordi de har set i virkeligheden, hvad de kan bruge deres viden til, udtaler Steen S. Hansen (A), formand for Børn, Unge og Læring.

Fokus er udskolingselever

Stevns Kommunes tre folkeskoler deltager i hele forløbet, og elevrepræsentanter er tænkt ind i projektet og vil blive medinddraget i processen.

– Eleverne deltager først senere i efteråret når udskolingslederne, lærerne og virksomhederne har undersøgt, hvilke type aktiviteter, der kan samarbejdes omkring, fortæller skolekonsulent Emma Louise Hindle, som tilføjer:
– Projektet er målrettet vores udskolingselever og deres overgang til en ungdomsuddannelse og bliver i første omgang knyttet til de specifikke fagområder som de deltagende lærere underviser i.

Opgaver med værdi

Pia Lauridsen er udskolingsleder på Strøbyskolen, og hun er glad for at skolen er blevet inviteret med i projektet.

– Det er spændende og godt for eleverne, fordi det fremmer alsidighed. Der skal mod og lyst til at kaste sig ud i nye projekter, forklarer hun og uddyber:

– Projektet giver eleverne plads til at fejle, og det lærer man af på den lange bane. Eleverne får mulighed for at løse ’rigtige’ opgaver, som har en værdi i det lokale samfund, siger Pia Lauridsen og henviser dermed til at flere lokale virksomheder allerede har tilmeldt sig projektet.

Det drejer sig bl.a. om Cykelrevisoren ApS, HF Butikken, KB Auto, Stevns Print/ Repairshoppen og Engvang Frugt.

Erhvervslivet er med

Dan Christensen fra Engvang Frugt er med i projektet.
– Det er altid godt i en læringsproces, at få nogle fra det virkelige liv til at fortælle om det at starte en virksomhed. Det bringer drømme, forventninger og ønsker i et helt andet perspektiv. Vi kan fortælle at innovation tager tid, og at man skal tro på det. Så vi glæder os, siger Dan Christensen.

Formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (C) er helt på samme linje:

– De stevnske virksomhedsledere har en indgående viden om, hvilke menneskelige og faglige kompetencer, der skal til for at drive en moderne virksomhed. Den viden er guld værd, når vi skal sammensætte et undervisningsmateriale. Samtidig er virksomhederne selv med til at forme fremtidens medarbejdere og iværksættere, hvilket jeg ser en stærk synergi i, siger Mikkel Lundemann Rasmussen.

Vision om erhvervsbank

Strøbyskolen arbejder allerede med „entreprenørvirksomhed”, og har længe haft et restaurantprojekt.

– Vi samarbejder en del med lokale virksomheder, og måske kan vi allerede i indeværende år lave noget mere, som kan indgå i 2020-projektet for vores 8. klasser.
Eleverne har stor lyst til at give los, sætte noget på spil, og vi voksne skal være opmærksomme på ikke at lukke ned for deres gode idéer, så samspillet kræver også en del af os lærere, selv om vi samtidig er underlagt politiske krav om faglighed, siger Pia Lauridsen, som oplevede god energi på kick off-mødet, og hun kan sagtens se den eksisterende erhvervspraktik koblet til virksomheder på Stevns, og dermed skabe relationer med en erhvervsbank for skolerne.

Planlægges i 2019

Andet netværksmøde finder sted i september måned, og tredje netværksmøde er den 28. oktober, og endelig afholdes fjerde netværksmøde den 18. november i år, således at projektet kan starte i 2020.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd, og er støttet økonomisk af Fonden for entreprenørskab med henblik på at frikøbe lærerne, så de får tid til at arbejde med undervisningsmaterialet.

sky

 

Skriv en kommentar