(Last Updated On: 27. februar 2017)

Thorsten Grønlund Thomsen blev i 2013 idømt 14 års fængsel for manddrab. Nu hævder et nyt vidne, at fire navngivne personer fra rockermiljøet er gerningsmænd

Stevns: Fem år efter drabet på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen er et vidne, som ønsker at være anonym, nu fremkommet med nye oplysninger.

Anders Mark Hansen blev i marts 2012 fundet mishandlet og kvalt ved den nu nedbrændte feriekoloni i Højstrupskoven ved Rødvig.

Ni måneder senere blev den dengang 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen dømt for drabet. Dommen var 13 år i fængsel, som senere blev øget til 14 år, for manddrab. Thorsten Grønlund Thomsen afsoner nu på femte år sin drabsdom.

Thorsten Grønlund Thomsen har hele tiden erklæret sig uskyldig og har blandt andet udgivet bogen »Det utænkelige – Skyldig til det modsatte er bevist”, hvor han anfægter dommen.

Rockerrelateret drab?

Et anonymt vidne har nu videregivet oplysninger til Thorsten Grønlund Thomsens advokat, Mikkel Holm Nielsen, om at det er fire personer fra rockermiljøet, der kan være gerningsmænd. Det skriver Politiken.

Ifølge advokaten er det troværdige oplysninger om, at drabet var en straffeaktion og blev begået af fire navngivne personer med tilknytning til rockermiljøet. Han har derfor indbragt sagen for Klageretten.

– Vi har over for klageretten fremlagt en erklæring fra et vidne, som er i stand til at navngive fire gerningsmænd til drabet. Vidnet har ikke selv overværet drabet, men har fået oplysninger fra miljøet. Vidnet kan også fortælle, at drabet skulle være sket som led i en rocker- eller banderelateret straffeaktion, siger Mikkel Holm Nielsen til Politiken.

Vidnet ønsker ikke at stå frem på grund af risikoen for repressalier.

Advokaten vil derfor heller ikke give flere oplysninger om kildens identitet, eller hvordan oplysningerne er kommet frem. Kun sige, at det er sket for nylig.

Vidnet har ifølge Mikkel Holm Nielsen erklæret sig villig til over for klageretten at afgive en forklaring om sin viden, hvis hans sikkerhed kan garanteres, står der i Politiken.

Nyt håb

De nye oplysninger har givet den tidligere fængselsbetjent nu drabsdømte Thorsten Grønlund Thomsen nyt håb.

– Måske vil en politidirektør langt om længe sige, at nu skal den her sag undersøges og gennemgås i alle detaljer, så den kan blive genoptaget, siger han til avisen.

Han har hele tiden erklæret sig uskyldig i en sag, hvor han blev dømt i en sag uden tekniske beviser, uden vidner til selve drabet og alene efter vidneudsagn fra en medtiltalt, der fik to års fængsel for medvirken.

Thorsten Thomsen har hele tiden peget på det såkaldte rockerspor. Han har tidligere fortalt, at Anders Mark Hansen havde sagt til ham, at han havde forbindelse til rockere og havde problemer af den grund. Drabet kunne derfor være en afstraffelse.

Rockersporet blev afvist af retten, selv om politiet efter drabet fik anonyme tip om den dræbtes kontakter i rockerverdenen.

Hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Statsadvokaten i København har ønsket at udtale sig om de nye oplysninger.

 

Skriv en kommentar