(Last Updated On: 23. november 2021)

Den ny kommunalbestyrelses næstyngste medlem vidste ikke, at hun var valgt før dagen efter kommunalvalget.

Julie Hoff Sørensen opfylder debattens ønske om flere unge og kvinder ind i kommunalpolitik. (Privatfoto)
KV21: Kommunalvalget har været præget af mange forskellige mærkesager, men også debat om unges deltagelse i lokalpolitik og kvinders andel i kommunalbestyrelserne.
Julie Hoff Sørensen er både ung, kvinde og nyvalgt for SF, og så sprang hun partiets opstillingsliste og direkte ind i kommunalbestyrelsen fra.

Nr. 3 blev nr. 1

Julie Hoff Sørensen er 31 år, forskningskoordinator på Roskilde Universitetscenter i det civile liv, bosat i Valløby fra september 2020, og fra 1. januar 2022 en af de 19 kommunalpolitikere, som de næste 4 år skal være med til at træffe beslutninger om 23.000 stevnsboernes liv og levned.
Hun var opstillet på SF’s liste som nummer tre, men fik partiets største personlige stemmetal på 167, og overhalede derfor både SF’s spidskandidat Michael Graakjær og partiets nummer to, nuværende kommunalbestyrelsesmedlem Jan Jespersen.
– Jeg blev enormt overrasket. Det er jo mit første valg, og som nummer 3 på listen havde jeg ikke drømt om dette udfald, fortæller hun og fortsætter:
– Så jeg deltog i et arbejdsrelevant netværksmøde i Fredericia, og gik i seng bagefter. Men vågnede op til massevis af glade sms’er med tillykke. Så jeg blev meget glad. Også med konstitueringen efter valget. Der er ingen tvivl om at SF vil foretrække Henning Urban Dam som borgmester.

Ønsker borgerinddragelse

Under valgkampen gav Julie Hoff Sørensen udtryk for, at hun ønsker et Stevns, der er attraktivt for alle aldersgrupper; hvor der er gode dagtilbud, arbejdspladser, biodiversitet og livskvalitet i alderdommen og som kan tiltrække tilflyttere.
– Klima og miljø betyder meget for mig, men der er ikke noget område, som ikke har min interesse. Børns vilkår, både i daginstitution og folkeskolen er vigtig, siger hun og understreger, at samskabte løsninger er altafgørende.
– Med det mener jeg, at der skal ske borgerinddragelse på alle områder. Borgerne skal være med til at beslutte de politiske løsninger, og kommunens fagpersonale, som f.eks. sygeplejersker, sosu’er på ældreområdet skal have mere tid til kerneopgaver, mere selvbestemmelse, lyder det.

”Jeg tror på fællesskab”

Den nyvalgte SF’er, som skal repræsentere sit parti for første gang siden valget i 2009, håber også på nedsættelse af et klimaudvalg, som inddrager et netværk af borgere.
Borgerne har i hvert fald inddraget Julie Hoff Sørensen, som bl.a. fik 80 personlige stemmer i sin egen ’valgkreds’ i Strøby Idrætscenter.
Hun er fra Tølløse, men har boet i New Zealand og USA, og det vækkede hendes politiske visioner.
– Vi må ikke lade vores velfærdssamfund blive offer for den radikale individualisering, som den intense globalisering har medført. Jeg tror på fællesskab. Og nu glæder mig enormt meget til at lære de andre at kende, og finde samarbejdsprojekter, lyder det fra Julie Hoff Sørensen, som blev uddannet som cand.scient.pol. i 2019, og nu er en af 5 kvinder i den 19 mand store kommunalbestyrelse.

Skriv en kommentar