(Last Updated On: 7. april 2020)

Corona: Meget er anderledes i disse dage, hvor corona-virus har lagt en dæmper på hverdagslivet. Forsamlingsforbud – bliv helst hjemme istedet, hjemmeskole og -arbejde, aflyste arrangementer, forestillinger og ferier, holden afstand til hinanden – også i naturen og under indkøb, fritidsaktiviteter sat på hold. Ja, meget er anderledes, også her på Stevns, hvor bladets udsendte i dagene op til påske vovede sig udenfor og fangede nogle øjebliksbilleder rundt omkring i kommunen.

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skovbunden vrimler med anemoner. Billedet her er fra Højeruplund, hvor både hvide og gule anemoner lyser op mellem de nøgne stammer.

På en tur rundt i Bøgeskoven Holtug støder man på adskillige huler bygget i bedste indianer tipi-stil af lange, tynde stammer og grene.

Hjemmeskole og hjemmearbejde rundt om spisebordet er blevet hverdagen for mange børnefamilier. Forudsat at kurverne fortsat går den rigtige vej i påsken, genåbner daginstitutioner og skoler for de mindste klasser muligvis den 15. april.

Skolegårde og legeområder står stort set tomme hen på kommunens fri- og folkeskoler. Her ses et af legeområderne på Stevns Friskole.

På havnen i Rødvig er siddepladserne blevet afskærmet med rød- og hvidstribede afmærkningsbånd, så de ikke kan tages i brug.

Der er også kommet rød- og hvidstribede afmærkningsbånd på Hjerteforeningens motionsredskaber, blandt andet her i Valløby.

Ligesom jul, så er også påsken en af folkekirkens store højtider, men i år bliver den uden påskegudtjenester. Konfirmationer, dåb og bryllupper er skudt til august og alt andet end begravelser er i disse dage aflyst. Foran kirken i bl.a. Højerup er der opsat store bannere, som ønsker de forbipasserende en god påske.

For at passe godt på plejecentrenes beboere, er det ikke muligt at komme på besøg. Ej heller her på Hotherhaven i Hårlev, hvor dørene er låst.

Guldkrone og corona-kylling pryder indgangsstenen til Hårlev.

Ja, ’Alt bli’r godt igen’, som der står skrevet i vinduet hos Lodbjerggård Børnehus, hvor der også er sat hjerter op med børnenes navne.

I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, er det blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt. Dillen har bredt sig til hele landet – også til Stevns, her i et førsesalsvindue på hjørnet af Østergade og Algade i Store Heddinge, hvor også nabovinduet er dekoreret med søde bamser. Kig selv forbi.

Her på Stevns blev 700 corona-kyllinger sluppet løs i gaderne i flere byer. Nu bringer de smil frem og giver underholdning på gåturen. Det er 7-årge Josefine fra Store Heddinge, der har haft gang i penslerne og den gule maling.

Genbrugspladserne var lukket for private borgere i to uger, og det var tilsyneladende ikke alle, der kunne vente på genåbningen den 31. marts. Flere steder i kommunen blev der dumpet affald, blandt andet på rastepladsen på Tingvej mellem Hårlev og Varpelev.

Mange steder i naturen bliver man mødt af disse skilte, for selv når vi er udendørs, skal vi huske at holde afstend til hinanden. Her er det ved Holtug Kridtbrud, som har haft mange besøgende de seneste uger.

 

Også når vi er ude at handle, skal vi huske at holde afstand til hinanden. I butikkerne, som her i SuperBrugsen i Hårlev, er der kommet gulvafmærkning, afskærming til ekspedienterne og håndsprit.

Andre steder, som her hos Nordahl & Friis Blomster i Store Heddinge er der indrettet et udendørs selvbetjeningsområde, hvor kunderne kan betjene sig selv og betale med MobilePay. Mange andre af de lokale forretningsdrivende har været kreative med levering, take-away osv. (Foto: Nordahl & Friis Blomster)

Skriv en kommentar