(Last Updated On: 4. februar 2019)

Skraldespand blev til opvisning i nærdemokrati

Klippinge: Stevns Web TV, som er en del af Stevnsbladet har lavet en lille dokumentar om hvordan borgernære ønsker modtages af politikere, som er bundet af budgetter.

Dårlig sigtbarhed

I Klippinge har Borgerforeningen udarbejdet en akut ønskeliste, som kort fortalt handler om flere lygtepæle, oplysning af trafik-chikane og en skraldespand.

– Der mangler forfærdeligt meget lys i byen, siger formanden for Klippinge Borgerforening Niels Tryde.

– Det er farligt med dårlig sigtbarhed, og ved busstoppestedet ved den nedlagte købmand, står skolebørnene i sort mørke om vinteren og venter på bussen, lyder det.

Stram økonomi

Formanden for Plan, Miljø- og Trafikudvalget, Flemming Petersen (V) henviser til en besigtigelse i 2016.

– Man fandt at belysningen var okay. Sikkerheden skulle være i orden, og selv om vi får henvendelser forskellige steder fra om flere lygtepæle, så har vi også en stram økonomi at tage hensyn til. Men vi lægger gerne ønskerne ind i puljen, siger Flemming Petersen.

Ingen ledig skraldespand

Klippinge har også en trafik-chikane ved Bjergvej, hvor flere biler, ifølge Niels Tryde, har fået ødelagt bundkar ved påkørsel grundet manglende belysning.

Den er også galt med affald og manglende skraldespand ved Klippinge Station, og her har Klippinge-borgerne fået at vide, at kommunen ikke har flere skraldespande, men hvis der bliver en ledig et andet sted, så kan de få den.

Regnestykket: 1 million

Stevnsbladet har talt med leder af Vej og Materielgården, Jacob Asbjørn Jacobsen.

“Er det ikke lidt fjollet, at en hel by skal undvære en skraldespand, og vente på ubestemt tid på at der f.eks. bliver en skraldespand ledig i Store Heddinge?”

– Vi har 275 skraldespande i kommunen, forklarer Jacob Asbjørn Jacobsen og uddyber:

– Vi undersøger løbende om de bliver benyttet, og gør de det ikke, så har vi bl.a. Klippinge stående på vores to-do liste. Vi har f.eks. censor på skraldbøtterne, som fortæller hvordan er de fyldte og skal tømmes, og dermed spare unødig kørsel.

– Prisen for en skraldespand ligger på mellem 3.-4.000 kr. om året, som dækker indkøb, drift og tømning. Så vi bruger faktisk over en million kr. på skraldespande om året, siger Jacob Asbjørn Jacobsen, og tilføjer, at kommunens trafik-chikaner lever op til lovgivningen, og der er reflekser på de fleste.

sky

Skriv en kommentar