(Last Updated On: 15. marts 2022)

Hellested: De seneste uger har elever og lærere på Hellested Friskole haft særligt fokus på litteratur og forfatterskaber, og i den anledning kom forfatteren Jesper Wung-Sung på besøg og holdt foredrag for skolens ældste klasser.

(Privatfoto)

Jesper Wung-Sung er netop udkommet med sin nye bog: “Det år sjæle slår smut”, som han bl.a. fortalte om.

– Vi fik en masse at vide om det system, han bruger, når han samler inspiration til nye bøger. Det er noget med ringbind og ideer, der bliver skrevet ind, og når den nye ide er skrevet ind, rykker ringbindet frem i “køen”. Han lader sig inspirere af alt muligt – sin egen familie, sønnernes efterskoleophold, corona, hans egen ungdom mm., siger Elin Bruun, lærer på Hellested Friskole.

Der var også gode historier fra Jesper Wung-Sungs egen opvækst i Marstal:

– Især vakte historien om, hvordan han som 16-årig solgte sin søster til Tykke-Gert for en kasse øl interesse, søsteren stak af – og Jesper drak øllene – kun Tykke -Gert blev snydt, fortæller Elin Bruun og fortsætter:

– Wung-Sung er en levende og spændende fortæller og historierne rammer lige i ungdomshøjde – og at der blev lyttet godt, opdagede vi dels ved spørgelysten efter foredraget, men også i den snak vi efterfølgende har haft i klasserne og især i ugens arbejde med overbygningens belysning af og arbejde med Jesper Wung- Sungs forfatterskab.

Besøg af lokal forfatter

Også på mellemtrinnet kom der forfatterbesøg. Det er den lokale forfatter Charlotte Blay, som i anledning af Litteraturfestivalen var inviteret til at holde foredrag om sine bøger og sit forfatterskab for mellemtrinnets godt 60 elever.

(Privatfoto)

– Mellemtrinnet har de sidste måneder arbejdet med Fantasy-genren, som deres fordybelsesemne og bidrag til Litteraturfestivalen, forklarer Lone Kjærulff Andersen, lærer på Hellested Friskole.

I løbet af halvanden time lykkedes det Charlotte Blay at føre sin tilhørere gennem de fleste af sine bøgers universer. Særligt hendes mange rejser rundt i verden og spøgelserne på Gjorslev Gods var interessante for eleverne, fortæller Lone Kjærulff Andersen

Skriv en kommentar