(Last Updated On: 29. juni 2020)

Skagensmaleren Anna Ancher var både kunstner, hustru og mor. (Pressefoto)

Stevns: Kulturtilbuddene har ligesom så meget andet været lukket ned i flere måneder, men heldigvis er der også her løbende godt nyt.

Det gælder også i Stevns Teaterforening, der åbner den kommende sæson ’som de plejer’ med både generalforsamling og forestilling. Det bliver tirsdag den 1. september.

– Vi har fået retningslinjer fra kulturministeriet. Med dem tager vi højde for fortsat smitterisiko. Så generalforsamlingen holder vi inde i salen i Snurretoppen, hvor vi kan sidde med behørig afstand, siger forkvinde Lene Vestergård.

Fra havudsigt til hal

Retningslinjerne har betydet én ændring af lokalitet: forestillingen Annas Verden skulle have spillet i den store krostue på Rødvig Kro. Udsigt til hav og himmel var helt rigtig til forestillingen om skagensmaleren Anna Ancher og hendes dilemma mellem kunstnerambitioner og hustru-/moderrollen. Men med retningslinjerne kunne teaterforeningens forkvinde regne sig frem til, at der cirka kunne sidde 50 tilskuere.

– Det dilemma boksede vi lidt med, men 50 er for få. Nu bliver det i Erikstruphallen. Heldigvis er de indre billeder jo teatrets store styrke, og mange af de teatre, vi har på besøg, berømmer det stevnske publikum, som i særklasse medlevende og lydhøre. Så publikum må selv sætte høj himmel over scenen, siger forkvinden.

Teaterforeningen og Cafe Algade planlægger, at der kan bestilles teatermenu før Annas Verden den 23. september med et kort oplæg til forestillingen.

Stevns Teaterforenings sæson 2020-21 for både voksne og børn ligger klar på stevns-teater.dk.

Årsbrochuren udkommer med Stevnsbladet medio august.

Skriv en kommentar