(Last Updated On: 8. september 2020)

Hårlev: Stevns Teaterforening har netop delt årets børneteaterbrochure for sæsonen 2020/21 rundt til børneinstitutionerne og skolernes yngste klasser. Og sæsonen starter allerede på lørdag den 12. september med Grev Gris, der besøger Hårlev Bibliotek kl. 11.

Peter Holsts evne til at fange børn ind i en fortælling er legendarisk. (Pressefoto)

– Grev Gris havde vi sidst på besøg for tre år siden. Det var så stor en succes, at vi ville have den igen. Der er allerede mange nye børn, der er fyldt fire år. Og også nok andre end os, der har lyst til et gensyn, siger teaterforeningsforkvinde Lene Vestergård.

Forestillingen er baseret på Thorstein Thomsens bog og går rent ind hos sit publikum. Da Peter Holst spillede Grev Gris i Stevns Teaterforening i 2017, var både børn og voksne begejstrede.

Prins Knud falder som ung for grisen og dens basale mudderpøl-begejstring og som konge udnævner han grisen til greve, og så snart grisen bliver trukket med op til hoffet, går det galt. ’Kan du stå, kan du også gå’, siger de, og derfra går det slag i slag med at få skolet Grev Gris til at blive en fin og fornem greve i skinnende laksko og silkebukser.

Forestillingen handler bl.a. om at gå i skole og om at vokse op og ikke mindst om at være venner. Forestillingen har også et dybere eksistentielt lag, der handler om at vedkende sig selv, og leve med sin ”særlighed”.
Forestillingen om Grev Gris er en skøn forestilling for de 4 til 10-årige og deres voksne.

Billetter købes på Stevns Teaterforenings hjemmeside stevns-teater.dk.

Skriv en kommentar