(Last Updated On: 18. maj 2015)

Hvad med at sidde oppe i et enormt 200 år gammelt pilehoved få meter fra den store Tryggevælde Å?
Pilehoved
STRØBY: Sidste indsats for projektet “Digter og landskab” gør det muligt på Skoleengen ved Strøby. Gå gennem bevaringsfolden for gammel engnatur i ådalen og se og prøv selv.

Digteren Martin A. Hansen fortæller: ” Nogle af disse pile havde store hule hoveder, og et af dem sad jeg ofte oppe i og læste. Det var jeg vant til, for hjemme om husene havde vi høje pile om stakhaven, og oppe i den af pilene, der havde det største hoved, havde jeg indrettet min læsestue. Det var et storartet sted at sidde og læse eller drømme, man havde samtidig stor udsigt og så meget længere ud over landet til alle sider, end nogen kunne se nede fra jorden. Enghavens pile var ikke lige så høje, men her var der et pilehoved, der var groet sådan, at der var både et godt sæde og en pult, man kunne lægge bogen på. Man kunne have indrettet et helt kontor i det pilehoved. Jeg slog nogle søm i, så man kunne hænge nyttige ting op, fiskekroge, garn, ståltråd.” (Side 51 i Rutebogen)

Lyt til citatet af fortællingen ved at bruge din smartphone på skiltet på rutepunkt 2 på digterruten, der ligger nær spangen over åen neden for Strøby præstegård. Den 21. maj kl. 13 vil digterens søn, Hans-Ole Hansen, være på stedet og vise og fortælle om denne aktivitet, som specielt står hans hjerte nær.

 

Skriv en kommentar