(Last Updated On: 18. november 2014)

LaeserneSkriverAf Jørn Farø
Borger i Stevns

Netop hjemkommet fra en charterferie i det store udland, åbnede jeg Stevnsbladet, hvorefter den afslappede feriestemning ophørte brat. Hvilken negativ stemning at vende hjem til. Smålighed og snæversyn og indad skuende og egoistiske opfattelser over de kommende muligheder for Verdensarv Stevns Klint.
Et Højerup i oprør, som nærmest ønsker sig ud af det stevnske fællesskab, eller i det mindste en forventning om, at den øvrige stevnske befolkning følger mindretallet.
Samme negative stemning synes at herske omkring planerne om fælles markedsføring af turismen fra Vordingborg under overskriften: Visit Sydsjælland – Møn og Wonderful Copenhagen.
Kære kritikere !  Se dog muligheder i stedet for begrænsninger.
På vores tur ca. 5000 km mod syd-øst til et arabisk multietnisk samfund, med en ufattelig rigdom på grund af olien i undergrunden, hvor småligheden ikke fandtes og hvor de rige muligheder blev udnyttet for at fremelske turismen til den dag, hvor oliebrøndene løber tørre, fik vi store turistmæssige oplevelser.
Vi købte pakkeløsninger på oplevelser, hvor man samarbejder inden for flere brancher med tilbud over landegrænser om oplevelser til turisterne.
Se dog muligheder:
Hvad om turistchef Lone Dal-thur søgte stillingen som turistchef i det nye turistsamarbejde i Vordingborg, hvor hun kunne arbejde videre med sine visioner for at lokke turistkunder.
Tilbyde kommuneoverskridende oplevelser. Busture i området med, Vallø Slot, den idylliske Rødvig havn, Verdensarv Stevns Klint, Fakse Kalkbrud, Vordingborg Borgcenter, over Farøbroerne, over Bogø med den idylliske landsby, Møns Klint og m.m.
Turen skal selvfølgelig ledes af en kvalificeret guide, og turen kan afbrydes med diverse indkøbsmuligheder og bespisninger og markedsføres via de store hotelkæder, rejsebureauer og krydstogtskibe.
Så uden samarbejde går den ikke, lille Stevns.
Vi skal tro på, at vore lokale værdier kan klare sig i et større fællesskab og ikke behøver at stå alene.
I argumentationen om at stå uden for fællesskabet, henvises til et gammelt ord, der siger, at den der står ene, står stærkt!
Jeg mindes ikke at have hørt det før, men derimod, at sammen står vi stærkt.
Jeg har af nysgerrighed googlet ordspillet og fundet: Ene gør dig stærk, men sammenhold gør dig endnu stærkere!
I øvrigt er det rart at vende hjem til ytringsfriheden.

Skriv en kommentar