(Last Updated On: 18. december 2014)

Der bor pt. 266 asylansøgere på Røde Kors’ Asylcenter og højt på mange af beboernes ønskeseddel står et trygt liv i Danmark SIGERSLEV:

Værelsesfoto
Omar er Brøndby-fan og inviterede bl.a. borgmester Mogens Haugaard ind på sit værelse, som han deler med en anden asylansøger. Centerchef Helle Jørgensen, Dansk Røde Kors, viste rundt på centeret. (Foto: Charlotte Skøtt).

Borgmester Mogens Haugaard, kommunens forvaltningsdirektør inden for det sociale område, Jakob Bigum Lundberg samt pressen har er blevet vist rundt på asylcenteret. Vi får lov til at komme på besøg på to værelser, både et to-sengs rum og et seks-sengs rum. På to-sengs rummet hilser vi på Omar, som kommer fra Ogadén-provinsen i Etiopien. Han er flygtet til Danmark og kom her til den 2. august. Inden Omar kom til Stevns havde han boet på et flygtningecenter på Bornholm. Omar vil meget gerne integreres i det danske samfund. ”I love Sigerslev. Det er mit hjem i Danmark”, siger Omar til borgmesteren på engelsk. Omar fortæller, at hans største ønske er at få opholdstilladelse i Danmark, dernæst at blive en del af det danske samfund samt at møde nogle danskere – og så vil han gerne lære at tale dansk og forstå danskerne og det danske samfund. Omar er imødekommende og glad; han vil gerne vise os sine medaljer, som han har vundet i fodbold. Udover at spille fodbold er han også eliteløber. ”Jeg har mødt Daniel Agger og jeg er stor fan af ham. Det har jeg været siden, han spillede for Liverpool”, fortæller Omar, der er stor Brøndby-fan. Selv er han klædt i blå træningstrøje med gule striber – Brøndbys farver og han har også et Brøndby-tørklæde. Der er en del af asylcenterets pt. 266 beboere, der spiller fodbold, bl.a. spiller asylansøgerne på hold i NGI i Magleby. cs

Skriv en kommentar