(Last Updated On: 23. juni 2015)

Af to omgange har der været indbrud i Stevns Lystfiskerforenings klubhus ved Boesdal Kalkbrud. Der er stjålet værdier for over 10.000 kroner og dertil kommer et omfattende hærværk med bl.a. spraymaling i alle rum

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

BOESDAL: Det var et særdeles grimt syn, der mødte Gert Hansen, medlem af Stevns Lystfiskerforening, da han mandag eftermiddag ankom til foreningens klubhus på Boesdalvej 12A. En rude ind til klubhuset var blevet knust, og indenfor var der begået omfattende hærværk.
Adskillige flader – både vægge, gulve, lofter, borde, skabe og endda toilettet samt et maleri af kunstneren Grethe Tranberg – var oversprayet med sort maling. På to af bordene i klubhusets fællesrum stod teksten ”NAZI” skrevet med henholdsvis sort og grøn maling. På opslagstavlen, hvor der bl.a. hænger adskillige uerstattelige fotos af medlemmerne med deres fangst, var samtlige ansigter malet over. Glasskårene fra den smadrede rude lå spredt ud over gulvet sammen med ituslået porcelæn. Elinstallationerne var ødelagt, idet elmåler og samtlige stikkontakter også havde fået en tur med spraydåsen. Desuden manglede klubbens pengekasse med 500 kroner i kontanter.

To besøg
”Det første indbrud er sket efter søndag aften kl. 22 og mandag inden kl. 13”, fortæller Gert Hansen, der straks efter sin ankomst til det hærgede klubhus kontaktede klubbens formand, Allan Jensen.
”Allan kom herned, og på et tidspunkt – det var omkring kl. 14.30, da vi sad på trappen ude foran klubhuset – kom en grå bil kørende i højt fart. Bilen kørte ned mod den bagerste parkeringsplads, hvor den standsede. Det var vist nok en Opel Astra, og den havde travlt”, oplyser Gert Hansen.
Han fortæller også, at både han og Allan kørte fra Boesdal lidt i kl. 15. Da Gert kom tilbage til klubhuset kl. 16 samme eftermiddag havde der været indbrud igen. Denne gang var der stjålet flere effekter, bl.a. seks kilo hvidmetal, som bruges til at lave blink med.
Udover det omfattende hærværk har gerningsmændene ved deres to besøg stjålet klubbens pengekasse, vand, øl, kaffe, en kikkert, en vægt, hvidmetal og spraymaling.
”Men de har ødelagt for mere end de har stjålet. Og jeg ved simpelt hen ikke, hvad jeg skal tænke om det her”, slutter en chokeret Gert Hansen.
rmh

Skriv en kommentar