(Last Updated On: 5. oktober 2021)

Bogen ’100 ting at se – på Sydsjælland og Møn’ kaster lys over det oversete Sydsjælland

Bogudgivelse: Man kan knap nok få øje på indgangen bag alle brændenælderne. Men det er alligevel værd at kæmpe sig frem til den, for det er et spændende lille sted, der gemmer sig i hjørnet af Flagbanken ved Stevns Klint.
Det synes i hvert fald journalist Jacob Topsøe, der lige har udgivet bogen ”100 ting at se – på Sydsjælland og Møn”. Udgivelsen består af en række stedportrætter fra landsdelen, og selvom områdets kendte attraktioner er godt repræsenteret i bogen, så er det især det mindre kendte, der ligger forfatterens hjerte nær.
– Jeg vil gerne sætte fokus på det finurlige og oversete. Det er tit de ting, der giver de største aha-oplevelser, mener Jacob Topsøe.
Skyttehullet på Flagbanken er et af hans yndlingssteder. Det er et lillebitte forsvarsanlæg fra den kolde krigs tid. Man skal kravle gennem et betonrør for at komme derind, og så står man i en lavloftet bunker opbygget af jord og jernbanesveller. Herfra kunne man beskyde soldater fra Warszawapagten, hvis de angreb stedet fra landsiden for at sætte radarerne ud af spillet.
– Det er jo ikke nogen særlig iøjnefaldende lokalitet, og der er nok ikke mange turister, der har sat deres fod i det skyttehul. Men der er meget stemningsfuldt og autentisk derinde, og at stedet er nærmest ukendt, gør det bare endnu mere tillokkende, siger Jacob Topsøe.
Forfatteren til ”100 ting at se – på Sydsjælland og Møn” har brugt to år på at bevæge sig rundt i Næstved Kommune, Faxe Kommune, Vordingborg Kommune og Stevns Kommune for at finde områdets små og store perler. De fire kommuner har støttet udgivelsen, ligesom bogen er støttet af Trelleborg Fonden i samarbejde med Sydbank.
Det rigt illustrerede værk er på 264 sider og kan købes hos boghandlere og på nettet.

Skriv en kommentar