(Last Updated On: 2. august 2022)

I uge 41 skrives der Danmarkshistorie når Stevns Klint Oplevelsescenter åbner.
Det er samtidig en milepæl for hele Stevns, og Stevnsbladet vil frem til åbningen følge den spændende udviklingsproces med at få denne kulturperle gjort klar til at komme på landkortet.

Lars og Claus Ramsing prøvesidder Stevns Klint Oplevelsescenters nye stole, mens de nyder den formidable udsigt over UNESCO’s Verdensarv og Boesdal Kalkbrud.
(Foto: Klaus Slavensky)
Boesdal: Stevns Klint Oplevelsescenter. Bygningen er på plads. Nu mangler alt det andet.
For det nye oplevelsescenter i Boesdal er mere end et museum, og mere end en historie og mere end et turistmål.
Det er et kulturcenter, hvor alt skal gå op i en højere enhed: Fortællingen om Klinten. Nyt om vores fortid med vue til fremtiden og en beliggenhed i uplejet natur med både havkig og frisk brise.
Det bliver også samlingssted for arrangementer, foredrag, spektakulære events og god gammeldaws udflugtshygge for turister og os andre.

Tæft og flair

I sidste uge ankom de første møbler: stole og borde til foyer og caféen.
– Bestyrelsen og jeg havde udvalgt tre mulige leverandører og valget faldt på Ramsing & Co., fortæller direktør Steen Bonke Sørensen, mens han tager imod brødrene Claus og Lars Ramsing, der i over 40 år har beskæftiget sig med møbelindretning til danske virksomheder, som bl.a. Operaen, DR-Byen, H.C. Andersens Hus, Søfartsmuseet og TV 2.
Claus og Lars Ramsing opfatter deres arbejde som en passion, og derfor er det også dem selv som kommer med møblerne, bærer dem ind, pakker ud og sætter på plads. Det vil sige: på den helt rigtige plads!
– Vores tæft er, at vi løser indretningsopgaver med blik for kultur og processer. Vores flair er at vi observerer de blinde vinkler og ser detaljer, finesser, værdier og signaler, fortæller Claus, der ikke behøver at fremhæve ’dygtighed’ og ’erfaring’, for det er åbenlyst.
Stole og borde er valgt i samme nuancer som det berømte fiskeler, der er hele historien om klinten og som indgår i oplevelsescentrets logo.
– Møbler skal ikke “tage” bygningen eller omvendt. Vi håber at have ramt denne balance, forklarer Lars, for selv om de er højt estimerede eksperter på deres felt, er man lige så hurtig dus med brødrene, som de er med indretningen af den nye bygning i Boesdal.
Der er plads til godt 100 gæster i caféen, og Ramsing & Co står også for indretningen af den kommende butik og koncertsalene, som vi vender tilbage til i denne serie.
– Først form, så funktion, lyder det fra Claus, der også oplyser, at stolen udmærker sig ved at kunne stables, kobles og samtidig bevare helt rene linjer som passer til husets øvrige struktur.
– Ingen unødvendige krøller, tilføjer hans bror. Direktør Steen Bonke Sørensen smiler og ser ovenud tilfreds ud.
sky

Skriv en kommentar