(Last Updated On: 19. maj 2020)

Kirkesanger Hanne Brønd Holst giver udendørs sangkoncerter ved plejecentre mm. Tirsdag i sidste uge sang hun på plænen ved Plejecenter Hotherhaven i Hårlev

Hanne Brønd Holst synger for og med beboerne på Plejecenter Hotherhaven.

Corona: Godt 25 beboere og personaler havde tirsdag formiddag i sidste uge fundet udenfor i en lækrog på græsplænen bag ved Plejecenter Hotherhavn. Her kunne de opleve kirkesanger Hanne Brønd Holst synge sange fra den danske sangskat.

– Jeg vil gerne bidrage med noget positivt i denne her tid, hvor mange af vores medborgere er isolerede og måske triste og ensomme. Derfor tager jeg ud og synger for og sammen med dem, fortæller Hanne Brønd Holst, der selv er bosat i Hårlev og tidligere har været kirkesanger i Hårlev Kirke.

Sang i kirken sat på pause

I dag er Hanne Brønd Holst kirkesanger ved Fløng Kirke, hvor hun netop pga. coronaen ikke kan passe sin stilling i øjeblikket.

– Jeg savner at synge, og selvom alt er sat på vågeblus i øjeblikket, må vi jo gerne være udendørs og i afstand være sammen, forklarer kirkesangeren.

Derfor havde hun aftalt besøg ved Hotherhaven, hvor hun – trods kraftig blæst og drivende skyer for solen – leverede en musikalsk halv time med sang uden akkompagnement.

Fællessang med opvarmning

Publikum var mere end velkommen til at synge med undervejs, og derfor var der også fælles opvarmning i ’bedste Phillip Faber-stil’, som Hanne Brønd Holst udtrykker det.

Såvel beboere som personale er bekendt med øvelserne, for hver morgen bliver der klokken ti minutter over ni tændt for tv-skærmene og sunget fællessang med Phillip Faber indenfor på plejecentret.

Især den obligatoriske rotation med underlivet gav smil på læben hos de fleste, og således godt varmet op lagde Hanne Brønd Holst ud med ’I Østen stiger solen op’, efterfulgt af ’Det er i dag et solskinsvejr’ og ’Den milde dag er lys og lang. ’Musens sang’ fra ’Mød mig på Cassiopeia’ fik flere af beboerne til at stemme i, og ligeså da der blev sunget ’Svantes Vise’. ’Den allersidste dans’ afsluttede udendørskoncerten.

Hanne Brønd Holst har flere koncertdatoer planlagt på plejecentre i både Faxe og i Kolding, hvor hendes mor bor.

– Og jeg kommer også gerne andre steder hen og synger for vore ældre og svage på bosteder og plejecentrene, siger kirkesangeren, der kan kontaktes på telefon 25372752.
rmh

Skriv en kommentar