(Last Updated On: 8. september 2020)

Mens Enhedslisten ser gode takter i flertalsgruppens udspil, vil Nyt Stevns og Dansk Folkeparti ikke forhandle om et budget, hvor der lægges op til skattestigninger.

Stevns: De tre oppositionspartier var i aftes indkaldt til møde på rådhuset, hvor de blev orienteret om flertalsgruppens aftale om at hæve kommuneskatten med 1,0 procentpoint. Reaktionerne var efter mødet vidt forskellige.

Mens Enhedslisten generelt er positiv, mener hverken Nyt Stevns eller Dansk Folkeparti, at der er noget at forhandle om, hvis flertallet står fast på, at skattestigningen ikke er til diskussion.

– Vi tager hatten af for Socialdemokraterne, der med al tydelighed har sat sig helt og aldeles på magten i flertallet. For tredje år i træk kaster Venstre og Konservative håndklædet i ringen. Deres politik er ganske usynlig i det stevnske landskab – og det på trods af, at der åbenlyst ligger et alternativt flertal lige for næsen af dem, lyder kommentaren fra Mogens Haugaard (Nyt Stevns).

Han har tidligere bebudet, at Nyt Stevns i tilfælde af en skattestigning vil fremlægge sit eget budgetforslag, hvor skatten holdes i ro, og der ikke tages penge op af kassen. Nu trækker han i land på den udmelding.

– Vi har i månedsvis efterlyst et udspil, og nu kommer det så kort tid før fristen for at aflevere et budget. Vi har kun tre uger til at lave et alternativt forslag, og det er næsten uoverkommeligt at nå, hvis det skal være ordentligt. Flertallet har bevidst forhalet processen, så vi ikke kan nå i mål. Vi risikerer at stå med noget makværk, som ikke er til at arbejde med, siger han.

Varly Jensen (DF) er på samme linje:

– Hvis vi sætter skatten op med én procent uden godkendelse, kommer vi til at betale 50 millioner kroner i straffeafgift de næste to år. Dansk Folkeparti kan naturligvis ikke godkende at bruge borgernes penge på denne uforsvarlige måde, siger Varly Jensen, der vil møde op til de videre forhandlinger for at se, om flertallet dropper »sit ultimative krav«.

Jan Jespersen (EL) glæder sig over udspillet:

– Det glæder mig, at der ikke skal skæres i serviceniveauet, og at man vil sætte skatten op, som vi tidligere har foreslået. Nu vil vi møde op og prøve nogle serviceforbedringer ind på udvalgte områder, og så tager vi på den baggrund bestik af, om vi skal være med i et budgetforlig i år. Men jeg lover ikke noget på forhånd, siger han.
hfi

Skriv en kommentar