(Last Updated On: 15. marts 2019)

Over 120 var tilmeldt årets Erhvervstræf, som fandt sted i den store sal på Harmonien i Rødvig. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Kulturhuset Harmonien i Rødvig dannede onsdag aften rammen om Erhvervstræf ’19, der arrangeres i et samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune.

127 var tilmeldt aftenen, som bød på politiske indlæg om fokusområderne i erhvervspolitikken, uddeling af tre erhvervspriser til det stevnske erhvervsliv suppleret med to indlæg udefra. Dels et inspirerende foredrag af Finn Jorsal om ’Cold Hawaii’; om hvordan den nordjyske fiskerby Klitmøller har formået at tiltrække surfere, turister, bosætning og nye erhverv til området, dels et indlæg fra Mount Everest bjergbestigeren Lene Gammelgaard; om reprogrammering af hjernen til at opnå sine mål.

Og aftenen startede med stor entusiasme fra borgmester Anette Mortensens (V) side, som glædede sig over den store nyhed om, at der samme dag var indgået forlig mellem Regeringen og Dansk Folkeparti om en trafikinvesteringsplan for 2021-2030, hvor bl.a. en statsvej til Stevns til en pris på 578 millioner kroner skal bygges i 2024.

Fra venstre: Mikkel Lundemann Rasmussen, Anette Mortensen og Thomas Christensen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Senere på aftenen fremlagde borgmesteren sammen med udvalgsformand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (K), og erhvervschef i Stevns Erhvervsråd, Thomas Christensen, de fem fokusområder i erhvervspolitikken, der skal arbejdes med i år.

Det drejer sig om 1. Den løsningsorienterede sagsbehandling, 2. Fysisk og digital infrastruktur, 3. Iværksætteri, 4. Forretningsudvikling og 5. Profilering af Stevns som en erhvervsvenlig kommune. For hvert fokusområde blev tre indsatsområder desuden beskrevet.

Udvalgsformanden glædede sig over, at det første år i indeværende periode har været et år med massiv fokus på erhvervslivet, herunder udarbejdelse af en erhvervspolitik, over 40 virksomhedsbesøg, beslutning om etableringen af et iværksætterhotel i Hårlev for blot at nævne nogle af tiltagene.

– Det har virkelig rykket. Tænk bare på, hvad der vil være sket om tre år, hvis vi fortsætter med samme fokus, sagde Mikkel Lundemann Rasmussen.

Mellem indlæg og foredrag blev de nominerede til de tre erhvervspriser præsenteret, og vinderne blev kåret med flotte taler, fine blomster, statuetter og store klapsalver fra salen.
rmh

Læs mere om prisvinderne her:

Årets virksomhed

CSR-prisen

Årets iværksætter

Skriv en kommentar